Automatyczna aktualizacja modułu
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Plik .gz pobierasz do aktualizacji OTA. Do wgrywania kabelkami pobierasz normalnie.proxxon wrote: Thu Jan 12, 2023 8:58 am A o co chodzi z dwoma: "Pobierz" i "Pobierz .gz". Kiedy jaki pobierać?
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Dziś miałem chwile żeby się pobawić trochę w aktualizacje i wygląda to Genialnie
Jedne usprawnienie jakie bym dodał do buildera to jakiś przycisk ,,kopiuj" przy generowanym linku, będzie mniej postów że coś nie działa jak ktoś źle skopiuje link
Kawał dobrej roboty
Jedne usprawnienie jakie bym dodał do buildera to jakiś przycisk ,,kopiuj" przy generowanym linku, będzie mniej postów że coś nie działa jak ktoś źle skopiuje link
Kawał dobrej roboty
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
wojtas567
Zrobiłem właśnie automatyczną aktualizację z 5.8.0 do 5.8.1 jest rewelacja
bo faktycznie nie muszę pamiętać co jest ustawione w danym module.
Mam uwagę co do informacji co mam zrobić "po ok 5 min ", trochę mi zeszło zanim doszedłem że ten plik mam pobrać i zaktualizować jednak ręcznie.
Chyba że sam powinien zrobić aktualizację to u mnie mimo trzech prób nie udało się
.
Mam uwagę co do informacji co mam zrobić "po ok 5 min ", trochę mi zeszło zanim doszedłem że ten plik mam pobrać i zaktualizować jednak ręcznie.
Chyba że sam powinien zrobić aktualizację to u mnie mimo trzech prób nie udało się
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Jaką masz wielkość pamięci?wojtas567 wrote: Thu Jan 12, 2023 6:12 pm Zrobiłem właśnie automatyczną aktualizację z 5.8.0 do 5.8.1 jest rewelacjabo faktycznie nie muszę pamiętać co jest ustawione w danym module.
Chyba że sam powinien zrobić aktualizację to u mnie mimo trzech prób nie udało się.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
wojtas567
Rozmiar pamięci w szkicu: 2048kB
Rozmiar wczytanego szkicu: 594kB
Maks. rozmiar przesyłanego szkicu: 1388kB
Rozmiar wczytanego szkicu: 594kB
Maks. rozmiar przesyłanego szkicu: 1388kB
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
wojtas567
No właśnie
i tu chciałem napisać że kiedyś w swoich softach robiłem taką podstronę gdzie te dane jak i DIO czy inne były wyciągane z ESP i to też pomagało mi przy następnym generowaniu softu.
A tam zastosowałem ciekawy bo jest mały i do czujnika z IKEA idealnie się nadawał: moduł ESP8285 ESP-01D.
Coś takiego
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
wojtas567
A wersja 5.8.0 na 100% wgrana była 8266 i takie wgrywałem wcześniej 
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek