Update Supla / ograniczenia

jaku2k
Has thanked: 1 time

@PawelGawel Przeczytaj wątek dotyczący aktualizacji, który Ci podlinkowałem i zapoznaj się jeszcze raz z postem Roberta.

Zakładam, że pod ROW-y masz podłączone przyciski. W takim wypadku:
pzygmunt wrote: Sun Feb 20, 2022 10:33 am Moduły firmy Zamel/Nice:
[...]
Sposób 2.
Jeśli do modułu podłączony jest łącznik dzwonkowy, przytrzymaj go przez min 5 sek lub naciśnij go 10x w krótkich odstępach czasu.
Jeśli do modułu podłączony jest zwykły łącznik, przełącz go 10x w krótkich odstępach czasu.
No i - jeśli możesz - nie komplikuj przekazu (czytanie o pastylkach utrudnia zrozumienie Twoich wypowiedzi).
Pozdrawiam
Jakub
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

jaku2k wrote: Tue Jan 17, 2023 8:36 pm Zakładam, że pod ROW-y masz podłączone przyciski. W takim wypadku:
Wchodzenie w tryb konfiguracyjny z poziomu zewnętrznego przycisku też musi być włączone na urządzeniu. Jeśli ten tryb jest wyłączony, to klikanie nic nie da i pozostaje rozebranie gniazdka i przycisk "config" na obudowie :)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
PawelGawel

jaku2k wrote: Tue Jan 17, 2023 8:36 pm @PawelGawel Przeczytaj wątek dotyczący aktualizacji, który Ci podlinkowałem i zapoznaj się jeszcze raz z postem Roberta.

Zakładam, że pod ROW-y masz podłączone przyciski. W takim wypadku:
pzygmunt wrote: Sun Feb 20, 2022 10:33 am Moduły firmy Zamel/Nice:
[...]
Sposób 2.
Jeśli do modułu podłączony jest łącznik dzwonkowy, przytrzymaj go przez min 5 sek lub naciśnij go 10x w krótkich odstępach czasu.
Jeśli do modułu podłączony jest zwykły łącznik, przełącz go 10x w krótkich odstępach czasu.
No i - jeśli możesz - nie komplikuj przekazu (czytanie o pastylkach utrudnia zrozumienie Twoich wypowiedzi).
hey guys

"Mam 20 moze 25 ROW01 w zwyklych gniazdkach pochowane." Nie w klikaczach dzwonkowych monostabilnych , bistabilnych . Zwykle gniazdo czasami pojedyncze czasami podwojne przerobione tak aby tylko jedno bylo sterowane Image
klimasstudio

Co do ilości modułów może być ograniczenie APka bo nawet te HiEnd od Ubi mają do 200 userów do tego dochodzi limitacja serwera DHCP. Jeżeli będziemy mieć domyślną maskę /24 czyli 255.255.255.0 to po odjęciu adresów IP dla routera, APka, TV, konsol, PCtów/lapków i telefonów może nam zostać wolnych raptem ~230 adresów IP

U mnie na ~40m2

Code: Select all

Wireless Clients
55 Total
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
PawelGawel

klimasstudio wrote: Tue Jan 17, 2023 9:22 pm Co do ilości modułów może być ograniczenie APka bo nawet te HiEnd od Ubi mają do 200 userów do tego dochodzi limitacja serwera DHCP. Jeżeli będziemy mieć domyślną maskę /24 czyli 255.255.255.0 to po odjęciu adresów IP dla routera, APka, TV, konsol, PCtów/lapków i telefonów może nam zostać wolnych raptem ~230 adresów IP

U mnie na ~40m2

Code: Select all

Wireless Clients
55 Total
No blisko ale musisz dolozyc ;)
jest 22.30 gdzie polowa domu "spi"
Image

Return to “Pomoc”