Czyli napęd ma w sobie 2 czujniki, nie tylko otwarcia, zamknięcia bramy, ale też częściowego otwarcia, które wykorzystujemy do wykrycia czy opcja furtki jest otwarta?
Możemy też wykorzystać ten jeden czujnik otwarcia bramy i będziemy mogli użyć do bramy i furtki? A drugi wtedy wykorzystać do poczty?
Co jeszcze z domofonem, dzwonkiem? Szukałem w sieci jest Goole Nest, można go połączyć, że jak ktoś kliknie w dzwonek to będę mógł otworzyć bramę z modułem Supli?
Domofon zgody z supla i Google Home
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Napęd ma czujnik całkowitego otwarcia i całkowitego zamknięcia. Na tej podstawie możemy wnioskować stan pośredni.Sk_uter wrote: Wed May 17, 2023 8:29 am Czyli napęd ma w sobie 2 czujniki, nie tylko otwarcia, zamknięcia bramy, ale też częściowego otwarcia, które wykorzystujemy do wykrycia czy opcja furtki jest otwarta?
Możemy wykorzystać do ustalenia czy kanał do którego podpięte są czujniki jest w stanie pośredniego otwarica.Sk_uter wrote: Wed May 17, 2023 8:29 am Możemy też wykorzystać ten jeden czujnik otwarcia bramy i będziemy mogli użyć do bramy i furtki? A drugi wtedy wykorzystać do poczty?
Nic nie wiem na ten temat.Sk_uter wrote: Wed May 17, 2023 8:29 am Co jeszcze z domofonem, dzwonkiem? Szukałem w sieci jest Goole Nest, można go połączyć, że jak ktoś kliknie w dzwonek to będę mógł otworzyć bramę z modułem Supli?
SUPLA.... Nareszcie w domu.