SBW-02 Aktualizacja
-
Pock
Jutro przytargam dziada na biurko i spróbuję się z nim tu pobawić. Jak nic nie da na pewno wyślę.
ps.
Zapomniałem dodać że to wersja z antenką na kabelku więc raczej zasięg jest ok.
ps.
Zapomniałem dodać że to wersja z antenką na kabelku więc raczej zasięg jest ok.
-
Pock
Udało mi się zaktualizować.
Po umieszczeniu na biurku sytuacja niewiele się zmieniła od tej przy bramie, dalej próbował aktualizować się w nieskończoność. Gdzieś wyczytałem o podłączeniu zamiast domowego routera drugiego telefonu. Tak też zrobiłem. Na jednym telefonie włączyłem router wifi a drugim konfigurowałem. I od pierwszego strzału zaktualizował. Dodam że na biurku podłączał się pod inny router niż pod bramą. Widocznie jakiś konflikt następuje przy bardziej rozbudowanych sieciach wykorzystujących reapetiery. Drugi telefon działa niezawodnie i jak czytałem na forum nie jest to odosobniony przypadek. Jak na razie na nowym sofcie działa bez zakłóceń.
Dziękuje za pomoc.
Po umieszczeniu na biurku sytuacja niewiele się zmieniła od tej przy bramie, dalej próbował aktualizować się w nieskończoność. Gdzieś wyczytałem o podłączeniu zamiast domowego routera drugiego telefonu. Tak też zrobiłem. Na jednym telefonie włączyłem router wifi a drugim konfigurowałem. I od pierwszego strzału zaktualizował. Dodam że na biurku podłączał się pod inny router niż pod bramą. Widocznie jakiś konflikt następuje przy bardziej rozbudowanych sieciach wykorzystujących reapetiery. Drugi telefon działa niezawodnie i jak czytałem na forum nie jest to odosobniony przypadek. Jak na razie na nowym sofcie działa bez zakłóceń.
Dziękuje za pomoc.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Przepraszam Cię za szczerość, ale urządzenia Zamel Supla radzą sobie doskonale z bardzo skomplikowanymi / zaawansowanymi / rozbudowanymi sieciami Wi-Fi, w tym z sieciami wykorzystującymi repeatery. Musi być jednak spełniony podstawowy warunek: taka sieć musi być prawidłowo zaprojektowana i skonfigurowana.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Pock
Pozwolisz że nie zgodzę się z tobą w 100%
dlatego że po aktualizacji wszystko działa ok a sieć się nie zmieniła.
Twoje stwierdzenie może być prawdą pod warunkiem że mamy wgrane nowe oprogramowanie dla wcześniejszej wersji jest co najmniej wątpliwe. Można by temat załatwić wypuszczając produkt z aktualnym oprogramowaniem no ale jak jakiś sprzedawca skitra gdzieś w magazynie to problem powróci.
Twoje stwierdzenie może być prawdą pod warunkiem że mamy wgrane nowe oprogramowanie dla wcześniejszej wersji jest co najmniej wątpliwe. Można by temat załatwić wypuszczając produkt z aktualnym oprogramowaniem no ale jak jakiś sprzedawca skitra gdzieś w magazynie to problem powróci.