SBW-02 Aktualizacja

Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Prześlij urządzenie do mnie ale najlepiej po 24.07. wtedy pomogę.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Pock

Jutro przytargam dziada na biurko i spróbuję się z nim tu pobawić. Jak nic nie da na pewno wyślę.
ps.
Zapomniałem dodać że to wersja z antenką na kabelku więc raczej zasięg jest ok.
Pock

Udało mi się zaktualizować. :lol:
Po umieszczeniu na biurku sytuacja niewiele się zmieniła od tej przy bramie, dalej próbował aktualizować się w nieskończoność. Gdzieś wyczytałem o podłączeniu zamiast domowego routera drugiego telefonu. Tak też zrobiłem. Na jednym telefonie włączyłem router wifi a drugim konfigurowałem. I od pierwszego strzału zaktualizował. Dodam że na biurku podłączał się pod inny router niż pod bramą. Widocznie jakiś konflikt następuje przy bardziej rozbudowanych sieciach wykorzystujących reapetiery. Drugi telefon działa niezawodnie i jak czytałem na forum nie jest to odosobniony przypadek. Jak na razie na nowym sofcie działa bez zakłóceń.
Dziękuje za pomoc.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Przepraszam Cię za szczerość, ale urządzenia Zamel Supla radzą sobie doskonale z bardzo skomplikowanymi / zaawansowanymi / rozbudowanymi sieciami Wi-Fi, w tym z sieciami wykorzystującymi repeatery. Musi być jednak spełniony podstawowy warunek: taka sieć musi być prawidłowo zaprojektowana i skonfigurowana.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Pock

Pozwolisz że nie zgodzę się z tobą w 100% :D dlatego że po aktualizacji wszystko działa ok a sieć się nie zmieniła.
Twoje stwierdzenie może być prawdą pod warunkiem że mamy wgrane nowe oprogramowanie dla wcześniejszej wersji jest co najmniej wątpliwe. Można by temat załatwić wypuszczając produkt z aktualnym oprogramowaniem no ale jak jakiś sprzedawca skitra gdzieś w magazynie to problem powróci.

Return to “ZAMEL SBW-02”