Odczyt binarnych sygnałów I/O
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Obecny czujnik braku cieczy będzie rozszerzony o czujnik poziomu cieczy tak więc będzie takie wsparcie. Wnioskuje, że chcesz użyć 11 czujników (11 poziomów) dlatego sugeruję abyś się zastanowił nad zastosowaniem jakiegoś pojedynczego czujnika np. ultradźwiękowego. Będzie to bardziej niezawodne rozwiązanie i rozdzielczość będzie większa niż tylko 11 poziomów. Nie wspomnę już, że będzie to "ładniejsze" rozwiązanie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
PLF10T
A możesz zasugerować jaki rodzaj czujnika byłby odpowiedni? Oczywiście weźmy pod uwagę taki czujnik, który da się łatwo podłączyć do ESP i do platformy SUPLA.
Czujników pływakowych jeszcze nie kupiłem. Zbiornik jest duży, poziom lustra wody od pełnego do pustego to ponad 1,5 m.
Czujników pływakowych jeszcze nie kupiłem. Zbiornik jest duży, poziom lustra wody od pełnego do pustego to ponad 1,5 m.
-
radzisko123
-
gigilio
Czy jest realna opcja aby przez uart synchronizować dane z serwerem supli?
Powiedzmy wyciągam stan urządzenia przez arduino, synchronizuje przez uart z innym protokołem (nr RS485) i synchronicznie spowrotem?
Powiedzmy wyciągam stan urządzenia przez arduino, synchronizuje przez uart z innym protokołem (nr RS485) i synchronicznie spowrotem?
Prawdopodobienstwo jest zerowe że wygrasz miliona jak nie wyślesz kuponu totolotka...
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Serwer Supli nie ma wystawionego interfejsu na uart, więc to niemożliwegigilio wrote: Sun Nov 01, 2020 6:58 pm Czy jest realna opcja aby przez uart synchronizować dane z serwerem supli?
Ale pewnie chodzi Ci o coś innego, więc jeszcze raz spróbuj to opisać, tylko napisz konkretnie co chcesz podłączyć
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
gigilio
Szukam sposobu aby się synchronizować dwustronnie z suplą fizycznie bez chmuryklew wrote: Sun Nov 01, 2020 7:31 pmSerwer Supli nie ma wystawionego interfejsu na uart, więc to niemożliwegigilio wrote: Sun Nov 01, 2020 6:58 pm Czy jest realna opcja aby przez uart synchronizować dane z serwerem supli?
Ale pewnie chodzi Ci o coś innego, więc jeszcze raz spróbuj to opisać, tylko napisz konkretnie co chcesz podłączyć
Prawdopodobienstwo jest zerowe że wygrasz miliona jak nie wyślesz kuponu totolotka...
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Napisz może co chcesz zrobić (co, skąd, dokąd i dlaczego).gigilio wrote: Tue Dec 08, 2020 9:51 am Szukam sposobu aby się synchronizować dwustronnie z suplą fizycznie bez chmury
Co mierzysz? Czym? Z jakim softem? Gdzie to chcesz wysyłać? Czemu bez chmury Supli? Czy zamiast chmury chcesz mieć lokalny serwer Supli?
Najlepsze suple dla Twojego domu