Integracja własnej instancji Supla z Google Home
-
slavo_s2k
Pośrednie certyfikaty wrzucam do supla-docker/ssl ?
-
slavo_s2k
Dzięki!
Dopiero dzisiaj podszedłem ponownie do tematu, dokleiłem pośredni i jest ok
działam dalej
Dopiero dzisiaj podszedłem ponownie do tematu, dokleiłem pośredni i jest ok
działam dalej
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
slavo_s2k
Jednak natrafiłem na kolejny problem, integracja poszła bez problemu,
Przełączniki świateł działają bez problemu, ale nie mogę ogarnąć bramy,
Widzę bramę wjazdową i garażową w Home, ale niestety klikając to przełacza się stan na otwartą lub zamkniętą, ale brama nie reaguje, nie mam czujników stanu bramy, konfiguracja w supli wygląda tak: czy brama może działać na zasadzie porostu naciśnięcia przycisku pilota?
Przełączniki świateł działają bez problemu, ale nie mogę ogarnąć bramy,
Widzę bramę wjazdową i garażową w Home, ale niestety klikając to przełacza się stan na otwartą lub zamkniętą, ale brama nie reaguje, nie mam czujników stanu bramy, konfiguracja w supli wygląda tak: czy brama może działać na zasadzie porostu naciśnięcia przycisku pilota?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
slavo_s2k
Właśnie nie mam żadnych czujników, wciśnięty przycisk raz zamyka, raz otwiera, raz zatrzymuje jeśli w trakcie cyklu pracy bramy.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
to tak właśnie działa. Dopóki nie zamontujesz czujników/kontaktronów to system nie wie czy brama jest otwarta czy zamknięta.
YoMan
-
slavo_s2k
Ok, rozumiem, do bram i tak planowałem docelowo założyć czujniki,
ale co z roletami, mam pod suple podłaczonego pilota dwukanałowego, gdzie na jednym kanale zamyka wszystkie rolety w domu a na drugim otwiera, takiego rozwiązania nie podepnę do Home?
ale co z roletami, mam pod suple podłaczonego pilota dwukanałowego, gdzie na jednym kanale zamyka wszystkie rolety w domu a na drugim otwiera, takiego rozwiązania nie podepnę do Home?