Sonoff Dual R3 Lite.

Paweł 1776

Witam wszystkich faktycznie może źle sformułowałem zapytanie już postaram się to wszystko wyjaśnić żeby zamknąć temat tego posta sprzedawcy informują że dual R3 ma możliwość otwierania bram garażowych i wjazdowych dlatego przed zmianą softu na suple chciałem sprawdzić czy jest to prawda ale w ustawieniach urządzenia nie ma nic takiego żeby na wyjściu nie było napięcia dlatego zapytałem tu kolegów na forum czy ten sterownik naprawdę może służyć do otwierania bram, ponieważ nie znalazłem w internecie żadnych filmików, ani innych informacji na ten temat.Temat uważam za zamknięty.
Dziękuję wszystkim za poświęcony czas Pozdrawiam.
Gitman

Witam wszystkich faktycznie może źle sformułowałem zapytanie już postaram się to wszystko wyjaśnić żeby zamknąć temat tego posta sprzedawcy informują że dual R3 ma możliwość otwierania bram garażowych i wjazdowych dlatego przed zmianą softu na suple chciałem sprawdzić czy jest to prawda ale w ustawieniach urządzenia nie ma nic takiego żeby na wyjściu nie było napięcia dlatego zapytałem tu kolegów na forum czy ten sterownik naprawdę może służyć do otwierania bram, ponieważ nie znalazłem w internecie żadnych filmików, ani innych informacji na ten temat.Temat uważam za zamknięty.
Dziękuję wszystkim za poświęcony czas Pozdrawiam
Generalnie z każdego modułu na który można wgrać suple, mający przekaźniki na pokładzie można ustawić do sterowania bramą czy furtką czy zrobić z niego przekaźnik czasowy (automaty schodowe) jak wgrasz do tego sonoffa suple też będziesz miał taką możliwość. Problem tylko polega na tym że ten moduł się do tego nie nadaje, bo raz że jest zasilany 230V to też tyle samo jest na wyjściu z przekaźnika i istnieje niebezpieczeństwo porażenia prądem nie tylko ciebie ale i ludzi postronnych :evil: :twisted: . Oczywiście można kombinować z transformatorami i innymi separatorami tylko jest to nie opłacalne i nie uzasadnione są modułu które są tańsze od tego sonoffa i po wgraniu softu praktycznie gotowe do pracy bezpośrednio z urządzeniem.

Return to “Pomoc”