Problem z konfiguracją mSLW-02

Woder

Tak dioda caly czas tak miga. Faktycznie nie ma przypisanego adresu ip. Na hotspocie jak juz pisałem działa.
Woder

Zna ktoś ten unifi i jest w stanie pomóc? Adresy ip mam z zewnętrznego serwera dhcp od operatora nie mogę wymusić statycznego ip ani nic.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Woder wrote: Thu Mar 06, 2025 4:48 pm Zna ktoś ten unifi i jest w stanie pomóc? Adresy ip mam z zewnętrznego serwera dhcp od operatora nie mogę wymusić statycznego ip ani nic.
Adres przydziela serwer DHCP. Także na Unifi nic nie zrobisz, jeśli nie masz dostępu do serwera DHCP.
Możesz postawić własny router z własną adresacją DHCP. Wtedy tylko ten serwer będzie widoczny dla operatora, a Ty sobie u siebie będziesz mógł robić co chcesz.

Ewentualnie kontaktuj się z operatorem - możliwe że przekroczyłeś limit adresów, albo coś w tym stylu
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Woder

Ciekawe o co chodzi nigdy z tym nie miałem problemu.
Udało sie uzyskać urzadzeniu ip raptem na 5min i tyle.
A tak to caly czas DHCP time out.
No nic chyba zostaje jeszcze kontakt z dostawą internetu.
Woder

Dziwna sprawa, ogólnie zapomniałem już o temacie, bo jak raz połączyło tak nie bylo problemu, aż do zaniku zasilania. SLW jak sobie tak wisi podłączone do zasilania to w końcu po kilku godzinach się połączy, a jak już sie połączy to działa wzorowo aż do zaniku zasilania. Ma ktos jakies pomysły z czego to wynika?

Return to “ZAMEL mSLW-02”