Aktualizacja ceny za kWh przez API
-
Pan_Edek
Niestety jak widać na screenie z Pstryka który załączyłem cena dystrybucji jest zmienna i w znaczący sposób wpływa na całkowity koszt energii.
-
Tom987654321
Witam Życząc Szczęśliwego Nowego Roku 
Cena dystrbucji zależy od taryfy więc jest zmienna czasu zapytam czy udało się coś wymyślić.
Cena dystrbucji zależy od taryfy więc jest zmienna czasu zapytam czy udało się coś wymyślić.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ale co tutaj chcecie wymyślać lub robić?
Supla udostępnia ceny z TGE RDN fix I i fix II. A także RCE.
Jest też dostępny tzw. Kompas energetyczny ( https://www.energetycznykompas.pl/ )
Napisanie "cena się zmienia w czasie" nic nie wnosi. Taryf jest bardzo dużo i bywają bardzo różne. Pytajcie proszę o kontkretne rzeczy, bo takimi ogólnymi rozmowami do niczego nie dojdziemy
Supla udostępnia ceny z TGE RDN fix I i fix II. A także RCE.
Jest też dostępny tzw. Kompas energetyczny ( https://www.energetycznykompas.pl/ )
Napisanie "cena się zmienia w czasie" nic nie wnosi. Taryf jest bardzo dużo i bywają bardzo różne. Pytajcie proszę o kontkretne rzeczy, bo takimi ogólnymi rozmowami do niczego nie dojdziemy
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Tom987654321
Witam już piszę o co chodzi "Supla udostępnia ceny z TGE..." tak jest ale każdy musi do tego dodać cenę dystrybucji według własnej taryfy która zmienia się w czasie dlatego pisałem o kolejnej zmiennej
. Może to zostało już ogarnięte a ja jestem poprostu mało kumaty
. Proszę o podpowiedź. Pozdrawiam serdecznie.
-
Tom987654321
A może nie obliczać cen dystrybucji bo ona jest stał w odpowiednich przedziałach czasowych i tylko rozpatrywać cenę z rce z aktualnym czasem?. Ceny energii są godzinowe i każdej godzinie można przypisać cenę dystrybucji ona jest stała z góry wiadomo jaka w jakiej godz. Takie dywagacje może zrodzi się jakiś pomysł