To zależy jakie są dostępne funkcje ustawione dla kanału.
Relay miał (ma?) kiedyś robione "wszystko minus rolety". Ale potem było dodane kilka nowych funkcji, np rolowana brama garażowa, która na takim kanale może się pojawić, a nie ma prawa poprawnie działać (ustawienia ma takie jak roleta)
Brama garażowa i brama przesuwna- jakie obiekty ?
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Rozumiem jak to działa z tymi funkcjami, natomiast nie czaję czemu mogłem przypisać funkcje furtki po dodaniu urządzenia z relay a teraz dostępne mam tylko trzy funkcje jak bym chciał zmienić - muszę dodać jakieś nowe urządzenie żeby to powtórzyć bo nie chce zepsuć tego co mam, ale coś tu nie graklew wrote: Sat Sep 20, 2025 6:21 am To zależy jakie są dostępne funkcje ustawione dla kanału.
Relay miał (ma?) kiedyś robione "wszystko minus rolety". Ale potem było dodane kilka nowych funkcji, np rolowana brama garażowa, która na takim kanale może się pojawić, a nie ma prawa poprawnie działać (ustawienia ma takie jak roleta)
-
wladziu22
Mam nowe odkrycie dla SDK: 24.08-dev, które mam w swoich dotychczasowych dwóch urządzeniach.
Spróbuj dodać obiekty tylko z przypisanym PinPortem w konstruktorze:
Wgraj szkic w ww kodem.
Włącz rejestracje w chmurze, poczekaj i odśwież.
Wtedy pojawi się nowe urządzenie i będziesz miał do wyboru więcej funkcji tj na poniższym obrazku.
Spróbuj dodać obiekty tylko z przypisanym PinPortem w konstruktorze:
Usuń z chmury dotychczasowy zarejestrowane urządzenie wifi (o ile już był zarejestrowane).Supla::Control::Relay *garageGateRelay = new Supla::Control::Relay(0);
Supla::Control::Relay *slidingGateRelay = new Supla::Control::Relay(1);
(void) garageGateRelay;
(void) slidingGateRelay;
Wgraj szkic w ww kodem.
Włącz rejestracje w chmurze, poczekaj i odśwież.
Wtedy pojawi się nowe urządzenie i będziesz miał do wyboru więcej funkcji tj na poniższym obrazku.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Ja powtórzyłem taką sytuację :
Ustaw w GG przekaźnik, zarejestruj się w Cloud
Ustaw funkcję jako furtka - OK. można zmieniać funkcje do oporu z wszystkich dostępnych w tej wersji SD która jest w GG, dlatego nie ma np bramy garażowej.
Wejdź w tryb konfiguracyjny.
Usuń z Cloud urządzenie.
Ustaw w GG na przekaźniku ten przełącznik "Sterowanie światłem", restart i zarejestruj w Cluod
Efekt?
W Cloud funkcja jest furtka, ale do wyboru do zmiany są tylko Włącznik światła i Automat schodowy, jak zmienię to już do furtki nie wrócę xD
To, że GG miesza jest oczywiste, ale czemu Cloud widzi furtkę ?
@klew
Ustaw w GG przekaźnik, zarejestruj się w Cloud
Ustaw funkcję jako furtka - OK. można zmieniać funkcje do oporu z wszystkich dostępnych w tej wersji SD która jest w GG, dlatego nie ma np bramy garażowej.
Wejdź w tryb konfiguracyjny.
Usuń z Cloud urządzenie.
Ustaw w GG na przekaźniku ten przełącznik "Sterowanie światłem", restart i zarejestruj w Cluod
Efekt?
W Cloud funkcja jest furtka, ale do wyboru do zmiany są tylko Włącznik światła i Automat schodowy, jak zmienię to już do furtki nie wrócę xD
To, że GG miesza jest oczywiste, ale czemu Cloud widzi furtkę ?
-
wladziu22
Przetestowałem chwile SDK24.08-dev i wg mnie nie działa poprawnie funkcja bramy, zadana. Zwiesza sie na stanie Turn_On. Natomiast funkcja wlacz/wylacz działa poprawnie.