Śniegu nie było planowanego. Do czego byłby potrzebny? Czujnik opadu śniegu? Jakie to urządzenie?
Nie wiem, sam to dodałeś do Supli
To nie ja
Ale jeśli już, to tutaj jest mowa o ikonach dla czujnika binarnego, a nie dla czujnika opadu deszczu/śniegu. Więc o ile są czujniki 0/1 na "opad deszczu" (wody?), przy dla śniegu nie kojarzę
Prawie każdy czujnik deszczu w zimie pokaże też opad śniegu
Ale OK, sam sobie dorobię tę śnieżynkę
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018 Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
klew wrote: Mon Sep 29, 2025 6:54 am
Dziś rano przyszła pierwsza propozycja ikonek do funkcji ogólnej "binary sensor":
Clipboard - 29 września 2025 07_38.png
Fajnie, że będzie w końcu neutralny ON/OFF I to nawet w dwóch wariantach. Chociaż ON (w wersji on2) mógłby być częściowo zaczerniony.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
YoMan wrote: Mon Sep 29, 2025 10:27 am
urządzenie "dzieci", żeby wzięły łopatę i poleciały odśnieżać garaż
Jesteś w stanie sterować urządzeniem dzieci wyzwalaczem akcji w Supli? U mnie się już sterowanie głosowe popsuło (10 la temu jeszcze działało całkiem nieźle) i chwilowo nie mam żadnego skutecznego sterowania.
Dziś rano przyszła pierwsza propozycja ikonek do funkcji ogólnej "binary sensor":
Fajnie, że będzie w końcu neutralny ON/OFF I to nawet w dwóch wariantach. Chociaż ON (w wersji on2) mógłby być częściowo zaczerniony.
Tam będzie dodane trochę zielonego i czerwonego
To dobrze, bo te monochromatyczne ikonki są zbyt podobne. Miejmy nadzieję, że te kolory zostaną dodane tak aby ta informacja była zapewniona dostępność dla osób słabo rozróżniających kolory.