Właśnie zaktualizowała mi się wersja 25.12.1 i mam dwa problemy z ściemniaczami: 1. Zawiesza się na chwilę aplikacja jak ściemniaczem (kółko lub suwak) chcę wyłączyć do 0%. Aplikacja się odwiesza po paru sekundach ale zostaje 1%. Mogę wyłączyć z ikonki on/off na dole. 2. Usuwanie zdefiniowanych wartości jest dziwne bo jak złapie się ten kwadracik to ikonka kosza jest przez chwilkę i jeśli nie zdąży się puścić, to usuwanie nie działa. Trzeba zdecydowanym szybkim ruchem to zrobić (a na początku zostałem z wieloma kwadratami zanim to odkryłem). Ikona kosza przy trzymaniu nie powinna znikać i po trafieniu na kosz powinno usunąć.
Ostatnia sprawa, w ściemniaczach często używam wartości z przedziału 1-10%, dla aplikacji to i tak czarne kwadraciki. Może warto dodać dla ściemniaczy jakiś procent wewnątrz tych kwadracików? Dzisiaj jeszcze sprawdzę jak zbuduje jakiś RGB i RGBW aby zobaczyć jak działają pewnie kolory i moc.
[iOS] Wersja 25.12
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Suwak i koło mają celowo zablokowane 0%. Tam można ustawiać tylko 1-100%. Tak też było wcześniej (chybaLukaszH wrote: Mon Jan 05, 2026 9:05 am Właśnie zaktualizowała mi się wersja 25.12.1 i mam dwa problemy z ściemniaczami: 1. Zawiesza się na chwilę aplikacja jak ściemniaczem (kółko lub suwak) chcę wyłączyć do 0%. Aplikacja się odwiesza po paru sekundach ale zostaje 1%. Mogę wyłączyć z ikonki on/off na dole. 2. Usuwanie zdefiniowanych wartości jest dziwne bo jak złapie się ten kwadracik to ikonka kosza jest przez chwilkę i jeśli nie zdąży się puścić, to usuwanie nie działa. Trzeba zdecydowanym szybkim ruchem to zrobić (a na początku zostałem z wieloma kwadratami zanim to odkryłem). Ikona kosza przy trzymaniu nie powinna znikać i po trafieniu na kosz powinno usunąć.
Ostatnia sprawa, w ściemniaczach często używam wartości z przedziału 1-10%, dla aplikacji to i tak czarne kwadraciki. Może warto dodać dla ściemniaczy jakiś procent wewnątrz tych kwadracików? Dzisiaj jeszcze sprawdzę jak zbuduje jakiś RGB i RGBW aby zobaczyć jak działają pewnie kolory i moc.
Klikanie generuje teraz ten "loader" na chwilę i przyblokowanie ekranu. Jak przesuwasz i nie puszczasz palca, to masz cały czas dostępny suwak.
Z tym koszem, to jakiś bug jest. Tzn. za pierwszym razem jak tam wejdziesz, to będzie się on normlanie pokazywał, ale potem potrafi się zepsuć - do poprawy.
Przy ściemniaczu dojdzie też obsługa CCT, więc poza jasnością może też być parametry "temperatury białego światła" - nie wiem czy wtedy te wartości liczbowe się tam zmieszczą.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
kurus
Nie wiem czy to błąd aplikacji czy co ale mam dziwny czas żywotność źródła światła, dla każdego kanału jest tak zepsuty wartość ta się sama zmienia te wartość pływają.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
wilku
Przez tyle lat działało, ale wiedziałem, że cos sp... jak zobaczyłem tę ikonkę 
Czy u kogoś jeszcze nie zmienia się status bramy ? Mam w aplikacji cały czas jako closed - ikona bramy nie zmienia się z otwartej na zamkniętą. Ktoś podpowie jak wrócić do poprzedniej wersji ?
Czy u kogoś jeszcze nie zmienia się status bramy ? Mam w aplikacji cały czas jako closed - ikona bramy nie zmienia się z otwartej na zamkniętą. Ktoś podpowie jak wrócić do poprzedniej wersji ?
Last edited by wilku on Sun Jan 11, 2026 10:17 am, edited 1 time in total.
-
mipolansk
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 18 times
Sprawdzę, postaram się szybko naprawić, a w detalach jak jest?wilku wrote: Fri Jan 09, 2026 6:58 pm Przez tyle lat działało, ale wiedziałem, że cos sp... jak zobaczyłem tę ikonkę.
-
wilku
Dzieki!mipolansk wrote: Fri Jan 09, 2026 7:01 pmSprawdzę, postaram się szybko naprawić, a w detalach jak jest?wilku wrote: Fri Jan 09, 2026 6:58 pm Przez tyle lat działało, ale wiedziałem, że cos sp... jak zobaczyłem tę ikonkę.
Jak klikam w ikone bramy to mam "Aktualny stan: zamkniety" przy otwartej bramie
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Sprawdź stan widoczny w Cloud - będzie niezależnie od apki na telefonie.wilku wrote: Fri Jan 09, 2026 7:11 pm Dzieki!
Obstawiam, że raczej to jest problem po stronie czujnika otwarcia (czy co tam masz podłączone)
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
wilku
Podopowiesz gdzie tego szukac ?klew wrote: Fri Jan 09, 2026 11:49 pmSprawdź stan widoczny w Cloud - będzie niezależnie od apki na telefonie.wilku wrote: Fri Jan 09, 2026 7:11 pm Dzieki!
Obstawiam, że raczej to jest problem po stronie czujnika otwarcia (czy co tam masz podłączone)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
wilku
Naped to Robus 600 (nowsza wersja). IN1/IN2 podpiete pod OGI.wilku wrote: Fri Jan 09, 2026 7:11 pmDzieki!mipolansk wrote: Fri Jan 09, 2026 7:01 pmSprawdzę, postaram się szybko naprawić, a w detalach jak jest?wilku wrote: Fri Jan 09, 2026 6:58 pm Przez tyle lat działało, ale wiedziałem, że cos sp... jak zobaczyłem tę ikonkę.