Ograniczenie rozprzestrzeniania pliku BIN

QLQ

Hej @Duch_ był swego czasu ...pamiętam @Zybi :) słałeś swój mac i generował....do konkretnego twojego urządzenia ..W końcu @pzygmunt go zesłał na banicję... ale faktycznie trza COŚ ZROBIĆ aby nie było takich kradziejstw na Alledrogo...
jak coś chętny do testów :)

EDIT: ograniczenie czasowe do BetaTestów? ograniczonej grupie użytkowników -?? - np działa tylko od dnia xx.04.2026 . .

Pozdrafiam z Koszałkowa
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
vajera
Has thanked: 289 times
Been thanked: 161 times

QLQ wrote: Tue Feb 10, 2026 6:39 pm Hej @Duch_ był swego czasu ...pamiętam @Zybi :) słałeś swój mac i generował....do konkretnego twojego urządzenia ..W końcu @pzygmunt go zesłał na banicję... ale faktycznie trza COŚ ZROBIĆ aby nie było takich kradziejstw na Alledrogo...

EDIT: ograniczenie czasowe do BetaTestów? ograniczonej grupie użytkowników -?? - np działa tylko od dnia xx.04.2026 . .

Pozdrafiam z Koszałkowa
Też pamiętam kolegę @Zybi - tylko On brał za to kasę i nie upubliczniał pliku .bin. Mając .bin te zabezpieczenia są nic nie warte.
Bramka Zigbee <=> SUPLA
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
FAQ https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=17277
QLQ

vajera wrote: Tue Feb 10, 2026 6:47 pm
QLQ wrote: Tue Feb 10, 2026 6:39 pm Hej @Duch_ był swego czasu ...pamiętam @Zybi :) słałeś swój mac i generował....do konkretnego twojego urządzenia ..W końcu @pzygmunt go zesłał na banicję... ale faktycznie trza COŚ ZROBIĆ aby nie było takich kradziejstw na Alledrogo...

Pozdrafiam z Koszałkowa
Też pamiętam kolegę @Zybi - tylko On brał za to kasę i nie upubliczniał pliku .bin. Mając .bin te zabezpieczenia są nic nie warte.
ode mnie nic nie brał ...przepraszam.... skompilował mi ponad 10 softów, które do dziś dzień używam....
TAk wiem zabezpieczenie MAC nic nie warte otwierasz edytujesz mac i tyle. Ale jeszcze raz napiszę, że NIGDY NIE ZAŻĄDAŁ ode mnie jakichkolwiek pieniędzy...
bulek68

Duch__ wrote: Tue Feb 10, 2026 2:50 pm Ja chcę udostępnić bin, ale ograniczyć sprzedaż przez allegro.
Ja to Cię nawet rozumiem.
Ale chyba nie o to chodzi w "Supli".

Chodź nie wiem czy mam prawo kogokolwiek z was pouczać - mój wkład w "nasz" sytem w moim wypadku ogranicza się do niczego na tle pracy i czasu który poświęcił nie jeden z was.

Mam nadzieję że nie spadnie na mnie Twój gniew i będzie mi dane skosztowania kolejnego kroku milowego? 🥹
Last edited by bulek68 on Tue Feb 10, 2026 7:02 pm, edited 1 time in total.
QLQ

Podobnie było z @elamaya....pisał .: hej mam taki soft przetestujesz....? no i ja byłem wniebowzieęy jak np wysłał mi soft do obsługi pilota IR ! !
No ale nigdzie tego kodu i bin bez jego zgody nie śmiałem nawet upublicznić. Dopiero jak napisałem do niego czy mogę i wyraził na to zgodę to to dopiero publikowałem ./ właściwie przedstawiałem rezultaty.

Mo ale niestety takich osób jak my jest na forum jak to ktoś napisał jest promil.... bez targetu na pieniądze a na fajne mowe rozwiązania na Supli.
QLQ

Nie wiem ale @Duch_.... znasz nas na forum.... wiesz do kogo napisać...nie muszę wypisywać nicków....jesteś tu od 2016 roku...I tyle aż tyle...
bulek68

Mówcie co chcecie, ale gość - @Duch_....
Potrafi zbudować napięcie i zainteresowanie 😁
QLQ

bulek68 wrote: Tue Feb 10, 2026 7:05 pm Mówcie co chcecie, ale gość - @Duch_....
@bulek68 - następny "młody" gniewny od 2018 na forum :D :D
wezwijmy jeszcze @Robert Blaszczak , @slawek , @shimano68, @lesny8 no i będzie ekipa

jsus'cryze przepraszam @shimano73 -WYBACZ proszę
vajera
Has thanked: 289 times
Been thanked: 161 times

QLQ wrote: Tue Feb 10, 2026 7:11 pm
bulek68 wrote: Tue Feb 10, 2026 7:05 pm Mówcie co chcecie, ale gość - @Duch_....
@bulek68 - następny "młody" gniewny od 2018 na forum :D :D
wezwijmy jeszcze @Robert Blaszczak , @slawek , @shimano68, @lesny8 no i będzie ekipa

jsus'cryze przepraszam @shimano73 -WYBACZ proszę
Październik 2018 😉
Bramka Zigbee <=> SUPLA
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
FAQ https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=17277
bulek68

Same dinozaury 🤣

Return to “Ogólna dyskusja”