Start harmoinogram zaawansowany...

mdi87

Do tego miałem jeszcze powiadomienie, tzn dlatego właśnie zacząłem grzebać. Kiedy podlewanie jest wyłączone na drugi dzień o 21 powiadomienie. Wsio się wysypało. Nie ważne.

Zrobiłem zaawansowany harmonogram. Okazuję się zaawansowany łatwiej ustawić niż interwał :lol:
Dla mnie to nie jest tak jak powinno być, więc sugestia, że powinniście się nad tym pochylić bo nie jest to normalne, że interwał trudniej ustawić niż zaawansowany.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

mdi87 wrote: Mon May 18, 2026 7:12 am Do tego miałem jeszcze powiadomienie, tzn dlatego właśnie zacząłem grzebać. Kiedy podlewanie jest wyłączone na drugi dzień o 21 powiadomienie. Wsio się wysypało. Nie ważne.

Zrobiłem zaawansowany harmonogram. Okazuję się zaawansowany łatwiej ustawić niż interwał :lol:
Dla mnie to nie jest tak jak powinno być, więc sugestia, że powinniście się nad tym pochylić bo nie jest to normalne, że interwał trudniej ustawić niż zaawansowany.
Napisz może co się wysypuje, bo wczoraj sprawdzałem i nic dziwnego nie widziałem.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
mdi87

1. Scena w której jest podlewanie ogrodu.
2. Scena (powiadomienie)
3. Harmonogram który steruje sceną 1 i 2. Jeśli 1 jest włączona 2 wyłączona i na odwrót.
4. Scena która daje możliwość wyłączenia 3 (harmonogramu) z poziomu pulpitu telefonu.

w 3 ustawiłem na interwał w nocy o 1:00, był problem z powiadomieniem które nie przychodziło, przegrzebałem ustawienia i niby wszystko ok. Nie pokazywało także, najbliższych wykonań...

Ostatecznie nie zmieniając nic ani 1 ani 2 ani 4.
Zmieniam w 3 na zaawansowany 0 1 * */2 * i hula.

Więc to jakby dla mnie krzaczy coś...inaczej nie umie wytłumaczyć sory, nie oczekuję żadnych poprawek i nie mam pretensji tylko dałem sugestię, żeby na to zerknąć....
klew

mdi87 wrote: Mon May 18, 2026 10:32 am 1. Scena w której jest podlewanie ogrodu.
2. Scena (powiadomienie)
3. Harmonogram który steruje sceną 1 i 2. Jeśli 1 jest włączona 2 wyłączona i na odwrót.
4. Scena która daje możliwość wyłączenia 3 (harmonogramu) z poziomu pulpitu telefonu.

w 3 ustawiłem na interwał w nocy o 1:00, był problem z powiadomieniem które nie przychodziło, przegrzebałem ustawienia i niby wszystko ok. Nie pokazywało także, najbliższych wykonań...

Ostatecznie nie zmieniając nic ani 1 ani 2 ani 4.
Zmieniam w 3 na zaawansowany 0 1 * */2 * i hula.

Więc to jakby dla mnie krzaczy coś...inaczej nie umie wytłumaczyć sory, nie oczekuję żadnych poprawek i nie mam pretensji tylko dałem sugestię, żeby na to zerknąć....
Trochę nie rozumiem :). Może na razie zostawmy te sceny i skupmy się na samym harmonogramie.

Dodajesz harmonogram: interwał co 2 dni, start o 1:00 jutro (19 maja). Wtedy ustawi się wykonanie na 1:00 ( 21 maja) i kolejne co 2 dni.
Nie możesz ustawić daty startu na dziś 1:00 rano, gdy jesteśmy już po tej godzinie, bo wtedy harmonogram startuje domyślnie od aktualnej godziny, więc o ~12:45 (20 maja).

Zaplanowanych wykonań czasem nie widać od razu - bywa, że generują się nieco później, ale po kilku minutach od zmian, powinny być widoczne.

Jeśli ich nie ma, to napisz mi proszę krok po kroku co robisz aby dojść do takiej sytuacji (może screeny?) - jeśli się da, to rób to tylko na harmonogramie bez mieszania w to scen :). Jeśli zreprodukowanie problemu wymaga sceny, to ją dodaj.

Chętnie poprawimy, jeśli coś działa źle lub nieintuicyjnie. Tylko najpierw muszę zrozumieć w czym problem.
mdi87

kurtka na wacie @klew ja zglupieje od tej supli, zabierz to ode mnie chłopie 😁

Co robię nie tak albo co nie działa.

Mam 2 harmonogramy jak na screenie jak zrobię im edycję i przeklinam "włączone" i dam "zapisz zmiany" to "najbliższe wykonania" się podstawiają i działa prawidłowo. Wystarczy, że użyje skrótu na pulpicie jednego lub drugiego i wsio się wysypuje tzn nie pokazuje najbliższych wykonań.

Skróty działają prawidłowo, bo ten dolny włącza nawodnienie i wyłącza powiadomienie a ten górny na odwrót. Sprawdziłem na cloud i harmonogramy zaświecają się na zielono na odwrót w zależności odpalenia skrótu na pulpicie.

I to już nie ważne czy mam interwał w harmonogramie, dzień, czy zawansowany.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

mdi87 wrote: Mon May 18, 2026 7:36 pm
Przy włączeniu harmonogramu sceną, najbliższe wykonanie pojawia się po niecałej minucie od włączenia. Ale wygląda na to, że interwał 2 dni ustawia się na +48 h od chwili włączenia.
mdi87

W życiu Romana..

Harmonogram powiadomienia ustawiony jak niżej, wczoraj sterowane z pulpitu telefonu. Dziś "brak najbliższych wykonań"

Coś nie gra...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mdi87

Sam już nie wiem, cały poprzedni sezon używałem tych ustawień, działało bez zastrzeżeń, w tym sezonie zmieniłem tylko ustawienia harmonogramu sterującego podlewaniem na interwał - nie działa, wrociłem nawet do starych ustawień w harmonogramie-nie działa. Pytanie proste czemu harmonogram sterujący powiadomieniem się świeci ale nie pokazuje "najbliższych wykonań" co za tym idzie nie działa. Wystarczy w harmonogramie powiadomienia zrobić edycję i zapisać i pokazuje wykonania.
Wystarczy wysterować z poziomu pulpitu i znów nie działa, problem jakby u was bo harmonogram z powiadomieniem się ewidentnie podświetla i jest na on.
mdi87

Zobacz ustawiłem nawet tak, żeby działało, czyli pokazuje najbliższe wykonania w jednym podświetlonym na zielono a w drugim nie. Stworzyłem nawet nową scenę sterującą dla poziomu pulpitu. Przełączyłem, kafelki zamieniły się kolorami czyli działa prawidłowo. Nie pokazuje najbliższych wykonań ani w jednym ani w drugim. Nie wiem czy mam czekać 48h.... powiadomienie powinno przyjść już dziś o 21. Poczekałem 3 minuty i dalej nie pokazuję najbliższych wykonań. Więc udowadniam, że nie działa....
klew

mdi87 wrote: Tue May 19, 2026 6:51 am
Na którym serwerze masz konto?

Return to “Pomoc”