Super, że działacie, ale w międzyczasie, ja mam tu na myśli tylko globalną informację dla wszystkich, że coś się dzieje i jest to widoczne dla was i użytkowników, czy na status.supla.org czy na głównej, why not both? Ten sam mechanizm mógłby być używany podczas przygotowań aktualizacji serwerów.klew wrote: Sun Aug 16, 2026 4:37 pmJest już ten serwis status.supla.org - z tym, że on wczorajszych problemów nie widział, bo wszystkie serwery działały poprawnie. Problem był w ruchu internetowym między niektórymi użytkownikami, a niektórymi serwerami.[email protected] wrote: Sun Aug 16, 2026 4:27 pm To jeszcze propozycja na podstawie tego weekendu, było by miło widzieć na stronie supla.org jakieś info np., o problemach jak te sieciowe z wczoraj, ludzie nie czytają postów na forum tylko piszą nowe...
To chyba druga, lub trzecia awaria tego typu w ostatnim czasie. Analizujemy temat i szukamy metod na monitorowanie tego typu problemów oraz na zabezpieczanie na tego typu sytuacje.
Widziałem posty na grupie na facebooku, na forum , i brakło mi w najbardziej oczywistym miejscu czyli na stronie głównej projektu. Warto informować zamiast wyjaśniać potem, że to w sumie nie wasza wina - widziałem u siebie w firmie zupełnie inne postrzeganie takich informacji W TRAKCIE, czy zaraz po zauważeniu I PO - nie ważna przyczyna, XXXX NIE DZIAŁA