Potwierdzam! Przekaźnik dodał się od razu i był widoczny w "urządzeniach" i "kanałach" bramki.vajera wrote: Fri Sep 11, 2026 8:29 am Ten model identyfikuje się jako Z2S_DEVICE_DESC_MOES_ALARM:
1. powinien dodać się m.in. przekaźnik ALARM SWITCH, który włącza/wyłącza syrenę - potwierdasz?
Wczoraj zaktualizowałem bramkę do wersji testowej o od razu dodałem następne urządzenia. Posprawdzałem działanie, utworzyłem w "chmurze" dwie reakcje syreny na otwarcie okna - jak wczoraj pisałem - i sprawdziłem możliwość utworzenia analogicznych "lokalnych akcji" "w bramce". Nie było tam ani jednego kanału "syreny"! W "Select GUI mode" miałem "Full GUI" i dzisiaj zmieniłem na "Full GUI + AD", co wymusiło restart bramki. Po tej operacji pojawiły się kanały "syreny", a także czujnika zalania. Wczoraj (przed resetem) tych dwóch urządzeń nie było w zakładce "akcji lokalnych" - były tylko dwa "kanały binarne (cz. otw. okna i cz. zalania). Wynika z tego, że u mnie reset był konieczny.vajera wrote: Fri Sep 11, 2026 8:29 am 2. Jeżeli tak, to ten przekaźnik powinien być również dostępny w lokalnych akcjach i reagować na akcje TURN_ON/TURN_OFF - potwierdzasz?
Mea culpa!vajera wrote: Fri Sep 11, 2026 8:29 am ......
A widziałeś zakładkę Advanced Devices w GUI - jest tam od ponad roku?![]()
Mam w takim razie pytanie zanim popróbuję ustawień; czy można utworzyć kilka akcji lokalnych, dla których byłyby wywołane różne ustawienia parametrów "syreny"?