Wyłączające się harmonogramy
-
grzegorzd
Mam na razie cztery urządzenia do rolet (SRW-01) oraz dwa w gniazdkach (ROW-01). Po restarcie serwera rolety się meldują a gniazdka mają status rozłączone.
Różnią się wersją oprogramowania:
SRW-01 wersja 2.5.3
ROW-01 wersja 2.7.0
Jeśli mają taki status to wyłącznie otwarcie puszki i ponowna konfiguracja, czy da się to jakoś z pozycji oprogramowania ogarnąć?
Różnią się wersją oprogramowania:
SRW-01 wersja 2.5.3
ROW-01 wersja 2.7.0
Jeśli mają taki status to wyłącznie otwarcie puszki i ponowna konfiguracja, czy da się to jakoś z pozycji oprogramowania ogarnąć?
-
grzegorzd
Już wiem jak je połączyć. Trzeba wyłączyć prąd w gniazdku. Bezpiecznik "na dół" i po włączeniu gniazdka są widoczne. Dziwne.
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Opisywane przez Ciebie zachowanie (zaprzestanie wykonywania harmonogramu po 3 dniach) sugeruje, że planer wykonań się nie uruchamia. Tak jak @pzygmunt Ci zasugerował - może brakować wpisów w crontabie, ale pisałeś że masz instalację Dockerową - więc powinno to być automatycznie dla Ciebie zrobione. To jak w końcu jest? I czy wspomniane wpisy pomogły?
-
grzegorzd
Wpisów nie było, ale tak jak piszesz mam instalację dockerową. Wczoraj je dodałem i na razie wygląda wszystko ok. Potwierdzić jednak chciałbym to po trzech dniach, wtedy będę miał pewność że działa.
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
A wykonanie komendy bezpośrednio w terminalu
się udaje? IMO nie, i Twoje dopisanie nic nie zmieniło. Przyczyny trzeba szukać w kontenerze.
Code: Select all
php /var/www/cloud.supla.org/bin/console supla:generate-schedules-executions
-
grzegorzd
I tu masz rację.
[~] # php /var/www/cloud.supla.org/bin/console supla:generate-schedules-executions
-sh: php: command not found
-
grzegorzd
Ścieżka i wersja PHP:
[/] # /usr/local/apache/bin/php -v
PHP 5.6.36 (cli) (built: Oct 13 2018 03:22:02)