Upgrade domofonu
-
0xFF
Rozumiem, że moduł wymaga zewnętrznego zasilacza? Czy zasilanie bierze z domofonu?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Wymaga zasilania 5V. Może być też wyższe ponieważ LM1117 takie dopuszcza z tym, że wtedy może się grzać.0xFF wrote:Rozumiem, że moduł wymaga zewnętrznego zasilacza? Czy zasilanie bierze z domofonu?
Jeżeli w "słuchawce" jest skąd wziąć >= 5V to nie trzeba zasilacza, jak nie to trzeba podłączyć osobny zasilacz.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
kubuswujo
Czekam również na gotowca lub układ do samodzielnego złożenia proszę o PW kiedy będzie taki możliwy
-
bicker
fajnie by było jak by obok widoku płytki były jej jeszcze rozmiary, i drugi wariant dla bardziej zaawansowanych z częściami SMD .
-
maghost
Witam
Czy jest możliwość dostania źródeł do płytki (.brd) lub schematu (.sch) w EAGLE?
Dziękuję za odp.
Czy jest możliwość dostania źródeł do płytki (.brd) lub schematu (.sch) w EAGLE?
Dziękuję za odp.
-
bMind
Są może plany modyfikacji firmware'u, która pozwalałaby na wykorzystanie ESP-01? Biorąc pod uwagę potrzebę sterowanie tylko przyciskiem domofonu nie wiem czy ilość wyjść/wejść ESP-12 jest mi potrzebna. Pewnie wolałbym wykorzystać go do innych modułów.
-
bMind
Wypas. Jak na razie wgrałem firmware od włącznika, tak testowo. Na 'pajączku' działa