Sterowanie roletami z Google Home
-
cino111
Nie wiem. Zaktualizowalem serwer, ale nadal nie widzę rolet. W moim przypadku zaworów wody na sofcie do rolet 
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Aplikacja nie pozwala na sterowanie manualne.Lucas wrote: Tue Oct 15, 2019 6:02 pm Czy można sterować z poziomu aplikacji Google Home, czy tylko głosowo?
Ja widzę tylko tyle i każde kliknięcie powoduje otwarcie ustawień, gdzie mogę tylko zmienić nazwę, pomieszczenie, itp.Screenshot_20191015-200020_Home.jpg
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Może Twój serwer nie potrafi raportować zmian. Coś nie blokuje komunikacji po httpsie ?cino111 wrote: Tue Oct 15, 2019 7:20 pm Nie wiem. Zaktualizowalem serwer, ale nadal nie widzę rolet. W moim przypadku zaworów wody na sofcie do rolet![]()
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Lucas
No to trochę lipa. Liczyłem również na sterowanie manualne. Nie rozumiem czemu Google nie może dać sterować manualnie, tak jak się to robi np. ze ściemniaczem. Podobnie jak to, że ikony światła nie zmieniają się wraz ze zmianą stanu - dopiero jak się wejdzie w daną żarówkę to widać czy jest zaświecona czy nie.
-
cino111
No teraz bajka. Musialem usunąć z home suple i dodac jeszcze raz.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
wsosniak
- Been thanked: 1 time
przed chwilą wyczaiłem że całkowite otwarcie i zamknięcie można wykonać prościej , mówiąc (bez "the blinds") :wsosniak wrote: Tue Oct 15, 2019 5:09 pm Super działa . Dzieki ! pozbyłem się tym samym około 20 apletów w IFTTT
U mnie działają takie komendy :
1) open the blinds in the kitchen (i otwierają się całkowice wszystkie rolety w kuchni - kuchnia to "room" w GH gdzie mam przypisane trzy rolety)
2) close the blinds in the kitchen ( i zamykają się całkowice wszystkie rolety w kuchni )
3) open the blinds 20% in the kitchen ( i rolety podnoszą się o 20% w góre)
4) close the blinds 10% in the kitchen ( i rolety zamykają się o 10% w dół)
- open the kitchen
- close the kitchen
-
grzegorz73
Czemu trzeba po angielsku ?
przez IFTTT mogę robić to po polsku .
przez IFTTT mogę robić to po polsku .
-
nalukim
Witajcie. Ja z pytaniem o moduł Nice WiFi w Google Home.
W chmurze Supla widzę swoje dwa urządzenia, wspomniany wyżej Nice i SRW-01.
Po podłączeniu do Google Home widzę tylko SRW-01... ktoś ma pomysł dlaczego?:)
W chmurze Supla widzę swoje dwa urządzenia, wspomniany wyżej Nice i SRW-01.
Po podłączeniu do Google Home widzę tylko SRW-01... ktoś ma pomysł dlaczego?:)