Sterowanie bramy BFT Thalia

elmaya

using a cheap device (without any guarantee) does not imply that it burns, but to connect it with something that has a certain importance and economic value it is surely better to use a professional device (certified and with guarantee)
Gang

Rustin ja właśnie z uwagi na obawę przed spaleniem napędu, zasilania nie brałem z bramy, tylko z gniazdka (zasilacz osobny) A napęd i step by step za pomocą przekaźnika beznapieciowego.

@Pzygmunt
Orientujesz się czy w bft tiziano jest gdzieś sygnalizacja zamkniętej bramy, tak żebym mógł tam kontrakton podłączyć?
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Jak chcesz podłączyć kontraktron to po co sygnał zamknięcia ze sterownika?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Gang

pzygmunt wrote: Wed Dec 25, 2019 3:10 pm Jak chcesz podłączyć kontraktron to po co sygnał zamknięcia ze sterownika?
Bo mnie wkurza ten kontrakton bo się zawiesza i tak sobie uzbdurałem przekaźnik bistabilny, który by udawał kontrakton :)

W taki sam sposób ( to jako ciekawostka ale może się komuś przyda ) mam światło zrobione w jednym pomieszczeniu, bo mam livolo A i w innym pomieszczeniu tradycyjne przełączniki, a livolo (sonoff touch pewnie też) nie współpracuje z tradycyjnymi wyłącznikiami schodowymi. Więc mam założony dzwonek livolo i dzwonek w kuchni, naciśnięcie któregokolwiek zmienia stan przekaźnika.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:

Return to “Ogólna dyskusja”