Automate Premium

akszyn

czy jest możliwość ograniczenia funkcji w automate aby moc przetestować przed płaceniem za wersje premium jeśli chodzi o sceny ?
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
gbcolin

Słuchaj jesli chodzi o automate to szukaj różnych wersji. Ja mam 1.18.7 i niepotrzebny jest żaden premium. Wiem co mówię mi to wszystoo chodzi rób jak na filmikach wszystko tylko znajdz tą wersję.
Nie atakuję projektu Supli ;)
vitia

O ile mi wiadomo, do 30 flow (tych klocków) Automate jest darmowe, powyżej płatne. Sam chciałem kupić premium, bo cena jest rozsądna, ale niestety to co mnie głównie w Automate interesuje, wymaga roota na telefonie. A przez to jeszcze nie przebrnąłem. BTW - może ktoś, kto się na tym zna, ma chęć mnie uświadomić w w dziedzinie rootowania?
Aqu

Rootowanie jest wbrew pozorom proste, wystarczy postępować według poradników dostępnych na różnych forach. Obecnie najlepszą metodą jest wrzucenie Magisk przez custom recovery pokroju TWRP. Niestety często ta operacja wymaga odblokowania bootloadera, co także nie jest na szczęście problematyczne. Jaki model smartfona chciałbyś zrootować?
Zibi

Vitia rozumiem, że też chodzi ci o opcję głosowa dlatego chcesz zrobić root?
Mnie drażni, że asystent najpierw się odzywa, a potem dopiero że skryptów automate.
Aqu a moglbys szczegółowo opisać huawei mate 10lite nigdy tego nie robiłem boję się że stracę dane na tel. Zastanawiam się czy nie spróbować ale wiedzy z rootem nie mam żadnej.
Aqu

Niestety od dłuższego czasu telefony Huawei nie da się zrootować. Sam też unikam tej marki z tego względu, a także przez podejrzenia o inwigilację z ich strony. Nawet nie da się im nic udowodnić, urządzenia są kompletnie zablokowane a transmisja szyfrowana. Jedyna opcja na obecną chwilę aby uzyskać roota to zmiana telefonu na inny niż Huawei.
Zibi

Dzięki za info.
gbcolin

Jeśli chodzi o głos to w tym przypadku alexa bez kombinacji. Chyba że angielski komuś nieodpowiada no to już nic nie poradzimy nie wiem jak asystent googla ale te naćpanie mi nieodpowiada... Chyba że powiadomienie o samym świetle zapalonym to lipa..
Nie atakuję projektu Supli ;)
vitia

Aqu - wiem, że jest proste. Jak już się to potrafi, ale nie przed 🙂
Mam w kolejce dwa tablety:
Prestigio - ma starego androida. O ile sprzętowo jest ok, a stan bdb, to co raz mniej aplikacji toleruje stary android. App Supli też już odmawia współpracy.
Mediateka - kupiony zamiast pierwszego. Był w okazyjnej cenie jak na bebechy, ale android jakiś taki dziwny, że nic się na nim nie instaluje, nawet Gboard.

Na tablety całkiem nowego androida. A telefon "tylko" zrootować. Xiaomi Redmi 8.
Tu chciałbym móc za pomocą np automate kilka rzeczy sobie zautomatyzować. Teraz czuję się jak w dniu świstaka powtarzając te same ceremoniały w ustawieniach przy opuszczaniu i powracaniu do domu.

Return to “Ogólna dyskusja”