Stacja pogody z pomiarem prędkości wiatru

iM@rek

[email protected] wrote: Tue Dec 05, 2023 7:34 pm Nie mam binarki, bo nie potrzebowałem strony konfiguracyjnej i wszystko jest w kodzie bo tak mi wygodniej.
Zależy jakie Arduino Uno masz, domyślam się, że to nowe z ESP, nie próbowałem na niczym innym niż klasyczny ESP32 DevKit.
Ale wymienione funkcjonalności będą działać jak dołączysz odpowiednie czujniki.
To jak to działa? W sensie - jak działa bez binarki?
Tworzysz projekt - i gdzie go (do ESP32?) i w jakiej postaci przesyłasz?
W Twoim githubie jest main.cpp - czy to jest główny skrypt? Arduino nie chciało mi go wczytać jako szkic.
Czy jest inny skrypt, od któego należy zacząć kompilację?
[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

iM@rek wrote: Tue Dec 05, 2023 8:58 pm
[email protected] wrote: Tue Dec 05, 2023 7:34 pm Nie mam binarki, bo nie potrzebowałem strony konfiguracyjnej i wszystko jest w kodzie bo tak mi wygodniej.
Zależy jakie Arduino Uno masz, domyślam się, że to nowe z ESP, nie próbowałem na niczym innym niż klasyczny ESP32 DevKit.
Ale wymienione funkcjonalności będą działać jak dołączysz odpowiednie czujniki.
To jak to działa? W sensie - jak działa bez binarki?
Tworzysz projekt - i gdzie go (do ESP32?) i w jakiej postaci przesyłasz?
W Twoim githubie jest main.cpp - czy to jest główny skrypt? Arduino nie chciało mi go wczytać jako szkic.
Czy jest inny skrypt, od któego należy zacząć kompilację?
Binarka się generuje jak zbudujesz w Visual Studio Code i Platform. io i przesyłam bezpośrednio do Esp32 ale jest cięta na miarę tego co chciałem. To się nie zbuduje w Arduino Ide, trzeba użyć Platform. io aczkolwiek ten sam kod można przenieść do Arduino Ide, zamiast main. Cpp wszystko idzie do pliku. Ino ale dla mnie to jest krok wstecz i po prostu przestałem używać Arduino ide
iM@rek

Dzięki, w miarę dotarło ;-)

Return to “Pomoc”