SUPLA wywóz śmieci

shimano73
Been thanked: 1 time

kris.gie wrote: Thu Aug 27, 2020 8:49 pm A tymczasem w Katowicach:
A to ciekawe dlaczego , a tym czasem chyba wszystkie male miasteczka i gminy dookoła Katowic korzystają z EcoHarmonogramu
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
kris.gie
Has thanked: 1 time

Widziałem w aplikacji że jest dostępnych wiele gmin dookoła, a Katowice nie. A harmonogram na stronie MPGK jest nieużyteczny.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

kris.gie wrote: Fri Aug 28, 2020 3:39 am Widziałem w aplikacji że jest dostępnych wiele gmin dookoła, a Katowice nie. A harmonogram na stronie MPGK jest nieużyteczny.
Nie wiem jak Katowice, ale we Wrocławiu urząd miasta i prezydent mocno udzielają się na facebooku i nieraz reagują na konentarze ludzi. Może zacznij promować to rozwiązanie i proś ludzi, aby pisali do firmy zjamującej się śmieciami i do urzędu?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
kris.gie
Has thanked: 1 time

klew wrote: Fri Aug 28, 2020 7:09 am
kris.gie wrote: Fri Aug 28, 2020 3:39 am Widziałem w aplikacji że jest dostępnych wiele gmin dookoła, a Katowice nie. A harmonogram na stronie MPGK jest nieużyteczny.
Nie wiem jak Katowice, ale we Wrocławiu urząd miasta i prezydent mocno udzielają się na facebooku i nieraz reagują na konentarze ludzi. Może zacznij promować to rozwiązanie i proś ludzi, aby pisali do firmy zjamującej się śmieciami i do urzędu?
Trzeba będzie ponaciskać co nieco.
michal363

Co muszę zrobić żeby działało mi to wszystko i pokazywało w aplikacji supła?
arekrgw

michal363 wrote: Sat Aug 29, 2020 9:19 am Co muszę zrobić żeby działało mi to wszystko i pokazywało w aplikacji supła?
Generalnie najważniejsza rzecz to posiadanie jakiegoś urządzenia z Linuxem ala 'serwer' np. Raspberry Pi Zero. Musisz na nim mieć zainstalowane to: viewtopic.php?f=24&t=6189&hilit=supla+virtual+device albo możesz wykorzystać nieużywany kanał w jakimś urządzeniu. A potem w zasadzie musisz podążać zgodnie z instrukcją tutaj na forum na pierwszej stronie i ewentualnie wspomagać się instrukcją tutaj: https://github.com/arekrgw/supla-rubbish. I na koniec musisz samemu przygotować daty wywozów śmieci według wzoru na pierwszej stronie i podesłać tutaj albo w wiadomości prywatnej. W razie problemów służę pomocą :D
edm
Been thanked: 2 times

Genialne, dziękuję. Następny temat w kolejce do realizacji.

Pozdrawiam
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D

Return to “Projekty użytkowników”