Asystent Google

Bernas

Witam. Zauważyłem dzisiaj że w Google Home pojawiły mi się sterowniki od bramy wjazdowej i garażowej ( nie pojawiła się bramka wejściowa). Sterowniki się pojawiły ale nie wiem czum "wciskając ikonę " bramy się nie otwierają podobnie wydając komendę głosową asystentowi otwórz garaż ten odpowiada " garaż otwieram" ale fizycznie brama ani drgnie ( zastanawiające są zębatki widoczne przy ikonkach ) . Czy ktoś się z tym spotkał jeżeli tak to jak rozwiązał ten problem ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

SUPLA.... Nareszcie w domu.
Bernas

Dziękuje za odpowiedz . No i wszystko jasne bez czujnika otwarcia nie zadziała. Ja osobiście nie instalowałem ich celowo . Mam ustawione sterowniki bram w ten sposób że bramy same się zamykają po ustalonym przy programowaniu czasie :
dydyrydy

Podłączę się do tematu i zapytam czy istnieje możlowość otwierania bram bez odblokowywania telefonu? Obecnie jak wydam polecenie na zablokowanym fonie to asystent mówi, że w pprządku, ale najpierw musisz odblokować urządzenie i jak odblokuję to otwiera bramę. Czy jest jakieś ustawienie, obejście konieczności odblokowywania fona?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

dydyrydy wrote: Tue Mar 23, 2021 1:25 pm Podłączę się do tematu i zapytam czy istnieje możlowość otwierania bram bez odblokowywania telefonu? Obecnie jak wydam polecenie na zablokowanym fonie to asystent mówi, że w pprządku, ale najpierw musisz odblokować urządzenie i jak odblokuję to otwiera bramę. Czy jest jakieś ustawienie, obejście konieczności odblokowywania fona?
Z tego co kojarzę, to po stronie Supli nic nie da się z tym zrobić. Musiałbyś do google pisać :P
Ludzie ten problem obchodzą przez używanie automatycznego odblokowywania telefonu w samochodzie (np. poprzez zaufane bluetooth)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
dydyrydy

Aha. W sumie z tym bluetoothem to jest jakiś pomysł. Dzięki

Return to “Ogólna dyskusja”