Z tego co znalazłem w Internetach to problem znany rozwiązanie to cofnięcie się podczas kompilacji do wersji 2.0.0. Pytanie czy w generatorze można dodać taką opcję by z taką biblioteką się obraz wygenerował?
"Hi,
I used the library manager in the Arduino IDE to list the available versions of the ESP8266 libarires under Info and selected 2.0.0."
Supla brak połączenia z siecią
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Tylko własna kompilacja. A nie łatwiej nadać unikalną nazwę dla sieci 5ghz? Cofanie się do starych wersji nie jest dobrym rozwiązaniem.fryta008 wrote: Mon Sep 13, 2021 5:10 pm Z tego co znalazłem w Internetach to problem znany rozwiązanie to cofnięcie się podczas kompilacji do wersji 2.0.0. Pytanie czy w generatorze można dodać taką opcję by z taką biblioteką się obraz wygenerował?
"Hi,
I used the library manager in the Arduino IDE to list the available versions of the ESP8266 libarires under Info and selected 2.0.0."
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
fryta008
[/quote]
Tylko własna kompilacja. A nie łatwiej nadać unikalną nazwę dla sieci 5ghz? Cofanie się do starych wersji nie jest dobrym rozwiązaniem.
[/quote]
Mam 5gHz i 2.4gHz nie ma to wpływu na działanie
i chyba te moduły zamela czy sonoffa nie mają 5gHz.
Nic zaraz wgrywam Arduino IDE i będę walczył.
Jeszcze kolejna ciekawostka co do tej kompilacji z generatora
DS18B20 wykrywa ale nie podaje wartości temp
oczywiście zasilam 3,3v.
Tylko własna kompilacja. A nie łatwiej nadać unikalną nazwę dla sieci 5ghz? Cofanie się do starych wersji nie jest dobrym rozwiązaniem.
[/quote]
Mam 5gHz i 2.4gHz nie ma to wpływu na działanie
Nic zaraz wgrywam Arduino IDE i będę walczył.
Jeszcze kolejna ciekawostka co do tej kompilacji z generatora
DS18B20 wykrywa ale nie podaje wartości temp
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
fryta008
Rozumiem że na githab https://github.com/SUPLA/ESP8266 są tylko źródła w C, nie ma już kodu na Arduino IDE?
-
Patryk
-
fryta008
O super, piękne dziękuję
-
fryta008
Kolejne 2 pytanie.
#include <pgmspace.h> zmienic na #include <avr/pgmspace.h> zgodnie z tym co pisa na stronach arduino ide?
#include <vector>
Co to za biblioteka bo mi na tym się wywala?
#include <pgmspace.h> zmienic na #include <avr/pgmspace.h> zgodnie z tym co pisa na stronach arduino ide?
#include <vector>
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ustawiłeś kompilację na board esp8266?fryta008 wrote: Wed Sep 15, 2021 7:28 pm Kolejne 2 pytanie.
#include <vector>
Najlepsze suple dla Twojego domu