Brama rolowana - SRW-01 + pilot NICE Flo2re
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Autor pytania musiałby doprecyzować. Ale mi się wydaje, że ROBUS jest przy bramie przesuwnej, a SRW-01 steruje bramą garażową jak roletą.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
prze_mek
Może nie jasno się wyraziłem.
Robus jest przy bramie przesuwnej i jest obsługiwany przez pilot Flo2re i przez moduł SBW-02.
W garażu jest brama rolowana, czyli tak jak kolega powiedział duża roleta. Do obsługi rolety wykorzystuje się moduł SRW-01 i z tym nie mam problemu. Chciałbym tylko dołożyć do tego jeszcze "coś" abym mógł otwierać te roletę (bramę garażową rolowaną) również pilotem od bramy przesuwnej (drugim kanałem).
Zdążyłem się już dowiedzieć, że jest do tego moduł proximy (dodaję zdjęcie takiego modułu) - tylko jak to połączyć z Suplą SRW-01 ?
Robus jest przy bramie przesuwnej i jest obsługiwany przez pilot Flo2re i przez moduł SBW-02.
W garażu jest brama rolowana, czyli tak jak kolega powiedział duża roleta. Do obsługi rolety wykorzystuje się moduł SRW-01 i z tym nie mam problemu. Chciałbym tylko dołożyć do tego jeszcze "coś" abym mógł otwierać te roletę (bramę garażową rolowaną) również pilotem od bramy przesuwnej (drugim kanałem).
Zdążyłem się już dowiedzieć, że jest do tego moduł proximy (dodaję zdjęcie takiego modułu) - tylko jak to połączyć z Suplą SRW-01 ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Gang
Ja się jeszcze nie spotkałem z bramą garażowa sterowaną jak roletą.
99 procent bram [czy garażowych z zewnętrznych] działa krok po kroku.
Autorze ja mam tak:
Garażowa jest podłączona pod przycisk w garażu, pod suple i pod proxime. Wszystkie te 3 urządzenia zamykają obwód przez co brama działa krok po kroku. Dla uproszczenia przyjmij że brama ma styk Step by step i gnd. I do każdego z urządzeń ida dwie żyły i coś je na końcu zwiera.
Brama w zasadzie tak samo plus osobny obwód do otwierana jendnej połówki.
Ps. Mam taki sam sterownik tylko dwukanałowy, żeby sterować jescze furtką
99 procent bram [czy garażowych z zewnętrznych] działa krok po kroku.
Autorze ja mam tak:
Garażowa jest podłączona pod przycisk w garażu, pod suple i pod proxime. Wszystkie te 3 urządzenia zamykają obwód przez co brama działa krok po kroku. Dla uproszczenia przyjmij że brama ma styk Step by step i gnd. I do każdego z urządzeń ida dwie żyły i coś je na końcu zwiera.
Brama w zasadzie tak samo plus osobny obwód do otwierana jendnej połówki.
Ps. Mam taki sam sterownik tylko dwukanałowy, żeby sterować jescze furtką
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
Gang
W tym samym momencie napisaliśmy.
Wyjścia Proximy podłącz pod przyciski w srw. Można tam ustawić czas zwarcia?
Wyjścia Proximy podłącz pod przyciski w srw. Można tam ustawić czas zwarcia?
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
prze_mek
Szczerze to nie mam pojęcia. Czyli muszę połączyć IN1 i IN2 z wyjściami proximy ale wyjściami S1 i S2 czy M ?
-
prze_mek
Wrzucam tu jeszcze instrukcje od proximy
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.