jeśli możesz to zrób eksport programu do bina wgram download toll
8 x DS na ESP (GUI) by Duch__ + THINGSPEAK
Wgrałem już dużo modułów
a tu mam problem i też nie widzę o co chodzi
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
cino111
Zmieniłem ilość termometrów do 3szt, dodałem czujnik DHT22 i przekaźnik (Termostat na grzejnik). Suplascripts nie załącza przekaźnika, a jak kilka razy włączę/wyłączę szybko z aplikacji to na chwilę zrywa połączenie. Sprawdzał może ktoś soft z przekaźnikiem?
Teraz mam takie błędy , wgrywa się tylko na ustawieniach dla modemcu , jesli mozesz to wyeksportuj u siebie plik bin
wgram go download toll
Arduino:1.8.8 (Windows 7), Płytka:"Generic ESP8266 Module, 80 MHz, ck, 26 MHz, 40MHz, DIO, 1M (256K SPIFFS), 2, v2 Lower Memory, Disabled, None, Only Sketch, 115200"
UWAGA: biblioteka SuplaDevice działa na architekturze(/architekturach) (avr) i może nie być kompatybilna z obecną płytką która działa na architekturze(/architekturach) (esp8266).
Szkic używa 330940 bajtów (43%) pamięci programu. Maksimum to 761840 bajtów.
Zmienne globalne używają 47972 bajtów (58%) pamięci dynamicznej, pozostawiając 33948 bajtów dla zmiennych lokalnych. Maksimum to 81920 bajtów.
warning: espcomm_sync failed
error: espcomm_open failed
error: espcomm_upload_mem failed
wgram go download toll
Arduino:1.8.8 (Windows 7), Płytka:"Generic ESP8266 Module, 80 MHz, ck, 26 MHz, 40MHz, DIO, 1M (256K SPIFFS), 2, v2 Lower Memory, Disabled, None, Only Sketch, 115200"
UWAGA: biblioteka SuplaDevice działa na architekturze(/architekturach) (avr) i może nie być kompatybilna z obecną płytką która działa na architekturze(/architekturach) (esp8266).
Szkic używa 330940 bajtów (43%) pamięci programu. Maksimum to 761840 bajtów.
Zmienne globalne używają 47972 bajtów (58%) pamięci dynamicznej, pozostawiając 33948 bajtów dla zmiennych lokalnych. Maksimum to 81920 bajtów.
warning: espcomm_sync failed
error: espcomm_open failed
-
cino111
Przed podłączeniem USB zewrzyj GPIO0 do masy. Po podłączeniu rozewrzyj i wygrywaj program.
-
slawek
@andras - nie zauważyłem nigdzie do jakiego modułu wgrywasz?
Mam ustawienia takie jak u ciebie i bez problemów działa... jedyna różnica to zamiast Only Sketch daję All Flash Contents
Arduino IDE V1.8.5
EDIT: udało mi się uzyskać taki sam efekt jak zasiliłem NodeMcu razem z podpiętym modułem przekaźników z laptopa poprzez USB (zasilonym z NodeMcu - 5V) - moduł resetuje się przy próbie startu najprawdopodobniej w wyniku niewydolnego zasilania, czasem nawet potrafi wejść w tryb config (po dwukrotnym samoczynnym resecie)
Mam ustawienia takie jak u ciebie i bez problemów działa... jedyna różnica to zamiast Only Sketch daję All Flash Contents
Arduino IDE V1.8.5
EDIT: udało mi się uzyskać taki sam efekt jak zasiliłem NodeMcu razem z podpiętym modułem przekaźników z laptopa poprzez USB (zasilonym z NodeMcu - 5V) - moduł resetuje się przy próbie startu najprawdopodobniej w wyniku niewydolnego zasilania, czasem nawet potrafi wejść w tryb config (po dwukrotnym samoczynnym resecie)
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego