Czy ktoś próbował zbudować pełne rozwiązanie 3-fazowego miernika (dwukierunkowego) podobnie jak to jest w MEW na podstawie JSY‑MK-333 ?

TakZgredekLCD wrote: Sun Jan 11, 2026 12:06 pmTeż wpierw sprawdzałem czy biblioteka jest pod espSkusiłeś się?
Ooo, to chyba też się skuszę, już miałem w planach PZEM'y kupować, ale brakowało mi dwukierunkowego pomiaru. Jakiś HLK-PM01 + ESP32 Super Mini i jakiś case - chyba czas kupić drukarkę 3Dveeroos wrote: Sun Jan 11, 2026 12:30 pm
Tak. Obsługa bardzo prosta
, muszę siąść i w końcu napisać kawałek kodu, bo nawet PCB konwertera mi już przyszło, bo zaprojektowałem pod tą płytkę, bo nie zauważyłem że są wersje ze złączem śrubowym
Dzięki! Szkoda, że dodali śrubunek, ale pozbyli się TTL, to już chyba lepiej zrobić tak jak Ty, kupić JSY-MK-333 dorobić sobie płytkę z HLK-PM01 i własnym śrubunkiem i domknąć w case - lepiej będzie to leżeć i nie potrzeba zostawiać dodatkowego miejsca na konwerter tylko lecieć po TTLveeroos wrote: Sun Jan 11, 2026 1:19 pm https://a.aliexpress.com/_Ez4Yh76
Dokup jeszcze sobie do tego konwerter rs232 na rs485
U mnie to będzie wyglądało tak, jeszcze nie polutowaneZgredekLCD wrote: Tue Jan 13, 2026 12:05 pm Dzięki! Szkoda, że dodali śrubunek, ale pozbyli się TTL, to już chyba lepiej zrobić tak jak Ty, kupić JSY-MK-333 dorobić sobie płytkę z HLK-PM01 i własnym śrubunkiem i domknąć w case - lepiej będzie to leżeć i nie potrzeba zostawiać dodatkowego miejsca na konwerter tylko lecieć po TTL
Widzisz to zależy. Jeśli robisz coś dla siebie, masz "jakieś" pojecie o programowaniu, bo na chwilę obecną GUI Generic jest w fazie uśpienia, bo tak naprawdę nie ma kto kontynuować projektu, a wierzę że się nie długo ktoś taki znajdzie, sam się niedawno przymierzałem do tego, ale jak dla mnie, na wiedzę jaką posiadamy,.to musiałbym od nowa wszystko napisać, a niestety czasu mi brakuje, to jeśli nawet wyjdzie Ci cena podobna jak komercyjne urządzenia to naprawdę warto, bo się czegoś nowego nauczysz, ja z takiego założenia wychodzę, choć naprawdę wspieram poprzez zakup urządzeń komercyjnych i zakupy takich urządzeń też rekomenduję, bo zostały przetestowane pod względem funkcjonalności i posiadają wymagane certyfikaty bezpieczeństwa.sociak wrote: Thu Jan 15, 2026 8:22 am To jak ostatecznie z tymi chińczykami. To oszczędność, która ma sens, czy średnio?