Chciałem coś napisać w obronie projektu, twórców, wszystkich którzy się udzielają, ale to skasowałem
Nie widzę sensu podsycania tego ognia.
Napisz coś w obronie tej ankiety, głosowania i sposobu postępowania przez inicjatorów tej ankiety. Chętnie poczytam.lesny8 wrote: Sun Feb 05, 2023 1:19 pm Dyskusja toczona od pewnego momentu w tym wątku nie ma nic wspólnego z tematem, a pretensjonalny ton niektórych wypowiedzi nieco mnie zasmuca![]()
![]()
Chciałem coś napisać w obronie projektu, twórców, wszystkich którzy się udzielają, ale to skasowałem![]()
Nie widzę sensu podsycania tego ognia.
Ale jaka obietnica? Ja jestem takim samym użytkownikiem Supli jak i Ty.Gitman wrote: Sun Feb 05, 2023 12:39 pmKolejna pusta obietnicaRobert Błaszczak wrote: Sun Feb 05, 2023 12:24 pmTo w tym roku odchodzisz na emeryturę?Duch__ wrote: Sun Feb 05, 2023 12:22 pm Przy tych wszystkich obietnicach które zostały rzucone dotychczas na forum.supla.org myślę że na emeryturze pobawię się tym modułem![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A tu: https://github.com/supla przypadkiem nie ma źródeł serwera? Nie wiem, nie jestem programistą - tylko pytam.Duch__ wrote: Sun Feb 05, 2023 1:11 pm [...]
Miał być otwarty system Open Source, a źródeł serwera ani widu, ani słychu. Fakt, jest wersja na raspberry, kto chce, ma czas się pobawić to sobie postawi.
Źródła arduino? Są, ale wprowadzenie klas był strzałem w kolano. Osobiście jestem zwolennikiem jednego pliku *.ino, a tutaj? Ponad 400 plików z bibliotekami, biblioteczkami... i nagle zmienia się jedna wartość i cała biblioteka diabli bierze, już nie chce się kompilować.
Tak wygląda Open Source? Dziękuję bardzo.
Cytując treść z pierwszego posta:SOYER wrote: Sun Feb 05, 2023 1:27 pm Mija 2.5 miesiąca i jest info, że jednak te pierwsze miejsca wygrane w głosowaniu nie będą realizowane w pierwszej kolejności.
Przegapiłem jakieś info ?SOYER wrote: Sun Feb 05, 2023 1:27 pm KPOP wygrał, a w.g. ostatniego info ma być realizowany w czwartej kolejności. Kanał o którym mówi się na forum od 3.5 roku że już już za.
Tak wygląda Open SourceDuch__ wrote: Sun Feb 05, 2023 1:11 pm Źródła arduino? Są, ale wprowadzenie klas był strzałem w kolano. Osobiście jestem zwolennikiem jednego pliku *.ino, a tutaj? Ponad 400 plików z bibliotekami, biblioteczkami... i nagle zmienia się jedna wartość i cała biblioteka diabli bierze, już nie chce się kompilować.
Tak wygląda Open Source? Dziękuję bardzo.
Tak przegapiłeś info. Klew 4.02 pisze:pzygmunt wrote: Sun Feb 05, 2023 1:55 pmCytując treść z pierwszego posta:SOYER wrote: Sun Feb 05, 2023 1:27 pm Mija 2.5 miesiąca i jest info, że jednak te pierwsze miejsca wygrane w głosowaniu nie będą realizowane w pierwszej kolejności.
"Pierwsza ankieta dotyczy kolejnego dużego wydania cloud-a (w międzyczasie mogą się pojawić poprawki do wersji 22.11).
Druga ankieta dotyczy aplikacji na smartfony, a dokładnie pierwszej dużej wersji, która zostanie wydana po wprowadzeniu do aplikacji scen i widżetów."
Przegapiłem jakieś info ?SOYER wrote: Sun Feb 05, 2023 1:27 pm KPOP wygrał, a w.g. ostatniego info ma być realizowany w czwartej kolejności. Kanał o którym mówi się na forum od 3.5 roku że już już za.
Cloud, supla-server, supla-device są rozwijane w miarę równolegle przez różne osoby. Dla aplikacji na smartfony jeszcze musimy wykorzystywać zasoby wspólne ale liczymy, że uda się to zmienić. "OH!" Supla" to niezależny projekt do którego wynajęliśmy zewnętrzną firmę aby nie zużywać własnych zasobów.