Ok, na razie pozostawię to na boku w zakładce: interesujące pomysły na późniejRomanG wrote: Fri Oct 03, 2025 10:56 am Tak, jak wyżej - "wyskoczyło" z porównania. A do czego? ... do ..."wyzwalaczy akcji". Niech urządzenia komercyjne będą lepsze od DIY!
Wiem! Lepsze jest wrogiem dobrego, ale ...cóż szkodzi zaproponować.Argumentem przeciw może być nadmierne eksploatowanie tego "małego bocznego przycisku". I to przyjmuję.
ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW SGW-01 :)
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
klew wrote: Fri Oct 03, 2025 10:58 amOk, na razie pozostawię to na boku w zakładce: interesujące pomysły na późniejRomanG wrote: Fri Oct 03, 2025 10:56 am Tak, jak wyżej - "wyskoczyło" z porównania. A do czego? ... do ..."wyzwalaczy akcji". Niech urządzenia komercyjne będą lepsze od DIY!
Wiem! Lepsze jest wrogiem dobrego, ale ...cóż szkodzi zaproponować.Argumentem przeciw może być nadmierne eksploatowanie tego "małego bocznego przycisku". I to przyjmuję.
![]()
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan
-
LukiSpajder
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 34 times
Pytanie do testujących czy gniazdko pamięta stan po wyłączeniu zasilania tak jak to jest przy DIY . Przydatna rzecz gdy mamy na przykład piec podpięty to po zaniku napięć żeby się uruchomiło gniazdko włączone . Fajnie jak by można to ustawić w Cloud
-
klew
Pamięta stan. Nawet można update softu zrobić nie tracąc zasilaniaLukiSpajder wrote: Fri Oct 03, 2025 1:34 pm Pytanie do testujących czy gniazdko pamięta stan po wyłączeniu zasilania tak jak to jest przy DIY . Przydatna rzecz gdy mamy na przykład piec podpięty to po zaniku napięć żeby się uruchomiło gniazdko włączone . Fajnie jak by można to ustawić w Cloud
-
klew
Mam PC na gniazdku i z przeglądarki na PC włączałem update gniazdkaLukiSpajder wrote: Fri Oct 03, 2025 3:42 pm O to przydatne że nie rozłączy urządzenia podczas aktualizacji![]()
Dwa razy już i nadal działa.
Tak mi się skojarzyło.klew wrote: Fri Oct 03, 2025 3:43 pm
Mam PC na gniazdku i z przeglądarki na PC włączałem update gniazdka
Dwa razy już i nadal działa.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Gang
Ja właśnie podłączyłem pod piec.
Bo po zaniku zasilania kilka razy zostałem bez wody
Poza tym uznałem że to dużo bardziej zmienne środowisko, różne obciążenie: grzałka do rozpalania, pompki, siłowniki no i sam piec.
Gniazdo do pieca mam na jakiś 2m, a tam prawie stałe 28 stopni, uznałem że praca w takiej podwyższonej temperaturze też się przyda jako test.
Te małe diody zamiast świecące się obudowy w gesundzie są duuuuzo lepsza imho.
Ps. Mówiłem że boczny przycisk jest genialny ? !
Bo po zaniku zasilania kilka razy zostałem bez wody
Poza tym uznałem że to dużo bardziej zmienne środowisko, różne obciążenie: grzałka do rozpalania, pompki, siłowniki no i sam piec.
Gniazdo do pieca mam na jakiś 2m, a tam prawie stałe 28 stopni, uznałem że praca w takiej podwyższonej temperaturze też się przyda jako test.
Te małe diody zamiast świecące się obudowy w gesundzie są duuuuzo lepsza imho.
Ps. Mówiłem że boczny przycisk jest genialny ? !
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
robgold
Chwile nie zaglądałem na forum i....nareszcie jest zamiennika za wysłużone PNW.
Do tej pory moje PNW obsługiwały lampki wszelakie (jako symulator obecności domowników) no i oczywiście w okresie świąt obowiązkowo choinkę zewnętrzną sterowaną z harmonogramu. Ach to lenistwo...
PNW miały jakąś wadę, wraz z nagrzewaniem się wewnętrznym potrafiły tracić łączność wi-fi. A że u mnie to pracuje w cyklu 24/7 to czasem bywało irytujące. Chętnie sprawdził bym to nowe gniazdko.
Ufam Mirku, że zaprojektowaliście to zgodnie ze sztuką i nie trzeba się obawiać jak w przypadku "Chińskich" gniazdek. U mnie wszystkie "chińczyki" padły stąd do tej pory wybór PNW lub własnych konstrukcji oparty o ROWa zabudowanego w pudełku z gniazdem.
Do tej pory moje PNW obsługiwały lampki wszelakie (jako symulator obecności domowników) no i oczywiście w okresie świąt obowiązkowo choinkę zewnętrzną sterowaną z harmonogramu. Ach to lenistwo...
PNW miały jakąś wadę, wraz z nagrzewaniem się wewnętrznym potrafiły tracić łączność wi-fi. A że u mnie to pracuje w cyklu 24/7 to czasem bywało irytujące. Chętnie sprawdził bym to nowe gniazdko.
Ufam Mirku, że zaprojektowaliście to zgodnie ze sztuką i nie trzeba się obawiać jak w przypadku "Chińskich" gniazdek. U mnie wszystkie "chińczyki" padły stąd do tej pory wybór PNW lub własnych konstrukcji oparty o ROWa zabudowanego w pudełku z gniazdem.