v23.07 - powiadomienia

pzygmunt
Been thanked: 59 times

SUPLA.... Nareszcie w domu.
matrix0606

A już jest możliwość ustawiania tego gdzieś?
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP - Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk || GPU - XFX Radeon RX 6600 Speedster
CPU - Ryzen5 1400 3,2G || PSU - SPC Vero | L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
pzygmunt

Czego konkretnie ?
przygod

robertklepacki94 wrote: Thu Jul 13, 2023 8:13 am Wybierają to co jest niezawodne jak już fracz napisał wyżej, jesteś jedyną osobą która się przy tym upiera, nie wiem czy dobrze wyłapałem z wątku ale masz chyba zamontowane kontraktony w tej furtce więc w czym prolem ?
Zanim znów się uniesiesz przeczytaj jeszcze raz moją propozycję. Chodzi o reakcję zanim jakikolwiek kontaktron da znać. Nawet bardziej, jak kontaktron da znać ( i wcale nie chcę usuwać reakcji z niego jak chyba niektórym się tu wydaje) to już jest "po ptakach" by moją oczekiwaną akcję uruchomić...
klew wrote: Thu Jul 13, 2023 8:36 am To ja tylko dodam, że ja też uważam że powinna być dodana reakcja na zdarzenie "open/close" bez czujników.
Sam bym tego użył i pewnie znajdą się inne niestandardowe zastosowania takiej funkcji.
+
klew wrote: Thu Jul 13, 2023 8:42 am
pzygmunt wrote: Thu Jul 13, 2023 8:34 am
przygod wrote: Thu Jul 13, 2023 8:04 am Szkoda że za użytkowników wybieracie co im się przyda
Nic z tych rzeczy. To wynika z tego, że ten kod reaguje na zmianę stanu/wartości, a nie na rozkazy sterowania.
Tutaj bym dodał: "aktualnie reakcje reagują na zmianę stanu" :p
Nikt nikogo nie zmusza, aby tak zostało na wieki wieków ;)

@przygod, jeszcze raz: nie da się wprowadzić wszystkiego na raz. Przy projektowaniu tych nowych funkcji i tak było dodane kilka razy więcej rzeczy, niż to było w oryginalnych planach (miały być tylko powiadomienia). Reakcje mają duże pole do popisu jeśli chodzi o rozwój.
Proponuję po prostu zgłaszać swoje pomysły, a nie z góry oceniać, że coś jest celowo robione wbrew użytkownikom.
Gdybyśmy chcieli zrealizować wszystkie pomysły, które przy reakcjach pojawiały się w naszych wewnętrznych dyskusjach, to ten release by się pewnie do końca roku nie ukazał :p
Dzięki za zrozumienie i ja oczywiście poczekam (tak jak na super zmiany w supla device o które kiedyś prosiłem, przyszedł sezon i z wiatrakami sprawuje się wyśmienicie)! Jak będzie trzeba to mogę nawet 3x potwierdzać że jestem pewien że dokładnie tą reakcję chcę włączyć a nie z kontaktorna:D
A jak nie doczekam to i tak nadal bede suple polecał:D
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za nowy update!
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

Albert wrote: Thu Jul 13, 2023 4:43 pm
shimano73 wrote: Thu Jul 13, 2023 4:29 pm Koledzy i koleżanki , dziś zaktualizowałem akpę w identycznym iPhone u zony i efekt ten sam , powiadomienia sa ale bez dźwięku, dodam że oboje używamy powiadomień z Pushover i tam dźwięki się pojawiają. Gdzie szukać problemu ?
Kurczę nie zwróciłem na to uwagi ale faktycznie nie mam dźwięków. iPhone 11 pro. Najnowszy ios

U mnie jeśli jest aplikacja otwarta to nie ma dźwięku , a jak jest zamknięta lub telefon zablokowany to dźwięk jest .
Gitman

przygod wrote: Thu Jul 13, 2023 7:48 pm
robertklepacki94 wrote: Thu Jul 13, 2023 8:13 am Wybierają to co jest niezawodne jak już fracz napisał wyżej, jesteś jedyną osobą która się przy tym upiera, nie wiem czy dobrze wyłapałem z wątku ale masz chyba zamontowane kontraktony w tej furtce więc w czym prolem ?
Zanim znów się uniesiesz przeczytaj jeszcze raz moją propozycję. Chodzi o reakcję zanim jakikolwiek kontaktron da znać. Nawet bardziej, jak kontaktron da znać ( i wcale nie chcę usuwać reakcji z niego jak chyba niektórym się tu wydaje) to już jest "po ptakach" by moją oczekiwaną akcję uruchomić...
klew wrote: Thu Jul 13, 2023 8:36 am To ja tylko dodam, że ja też uważam że powinna być dodana reakcja na zdarzenie "open/close" bez czujników.
Sam bym tego użył i pewnie znajdą się inne niestandardowe zastosowania takiej funkcji.
+
klew wrote: Thu Jul 13, 2023 8:42 am
pzygmunt wrote: Thu Jul 13, 2023 8:34 am

Nic z tych rzeczy. To wynika z tego, że ten kod reaguje na zmianę stanu/wartości, a nie na rozkazy sterowania.
Tutaj bym dodał: "aktualnie reakcje reagują na zmianę stanu" :p
Nikt nikogo nie zmusza, aby tak zostało na wieki wieków ;)

@przygod, jeszcze raz: nie da się wprowadzić wszystkiego na raz. Przy projektowaniu tych nowych funkcji i tak było dodane kilka razy więcej rzeczy, niż to było w oryginalnych planach (miały być tylko powiadomienia). Reakcje mają duże pole do popisu jeśli chodzi o rozwój.
Proponuję po prostu zgłaszać swoje pomysły, a nie z góry oceniać, że coś jest celowo robione wbrew użytkownikom.
Gdybyśmy chcieli zrealizować wszystkie pomysły, które przy reakcjach pojawiały się w naszych wewnętrznych dyskusjach, to ten release by się pewnie do końca roku nie ukazał :p
Dzięki za zrozumienie i ja oczywiście poczekam (tak jak na super zmiany w supla device o które kiedyś prosiłem, przyszedł sezon i z wiatrakami sprawuje się wyśmienicie)! Jak będzie trzeba to mogę nawet 3x potwierdzać że jestem pewien że dokładnie tą reakcję chcę włączyć a nie z kontaktorna:D
A jak nie doczekam to i tak nadal bede suple polecał:D
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za nowy update!
Też jestem za reakcjami na open/close przydało by się to do zapalania światła na podjeździe w momencie otwierania/zamykania bramy która nie ma kontaktronów czyli każde otworzenie i zamknięcie uruchamia światło a samo światło dodatkowo połączone z automatem zmierzchowym żeby się nie zapalało w dzień przy aktualnych reakcjach nie mam takiej możliwości a szkoda :cry:
matrix0606

U mnie jeszcze nie ma możliwości tworzenia powiadomień. svr80
Widać już zakładkę REAKCJE, ale w prawym górnym rogu jeszcze wali błędem.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

svr80 nie jest jeszcze zaktualizowany.
matrix0606

pzygmunt wrote: Thu Jul 13, 2023 9:03 pm svr80 nie jest jeszcze zaktualizowany.
Dzięki.
A aktualka już się rozpoczęła?
pzygmunt

Nie. Po prostu front załadować Ci się z innego serwera. Jutro do południa powinny być zaktualizowane już wszystkie serwery.

Return to “Nowości”