SUPLA Scripts
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Zgadzam się z szefem. Piszę kod w skryptach i w cloudzie i w tym drugim zdecydowanie bardziej myśli się o większej skali, oprócz kodu tworzy się też testy automatyczne, najpierw sprawdzamy wszystko lokalnie na długo przed wypuszczeniem bety. I tak ma być, nie narzekać 
-
fracz
Korzystając z okazji, przez 2 tygodnie skryptów (od kiedy są komendy głosowe), częstotliwość żądań do mojej isntancji to średnio 5/minutę a 90% z nich dało odpowiedź w czasie krótszym niż 200ms. Statystyki wykorzystania funkcjonalności:
Jako że projekt otwarty, to statystyki też mogę wrzucić: https://snapshot.raintank.io/dashboard/ ... uEv5vwYT60
Jestem tym wszystkim pozytywnie zaskoczony
Dzięki!
- 7388 obsłużonych komend głosowych
- 3000 razy wykonano akcję z kokpitu
- 5040 razy wyświetlono podgląd termostatu (przy czym tutaj też liczy aktualizacje, jeśli podgląd jest otwarty przez dłuższy czas)
- 590 razy wyświetlono wykres historii temperatur
- 1259 razy wykonano scenę (tak, od wczoraj
)
Jako że projekt otwarty, to statystyki też mogę wrzucić: https://snapshot.raintank.io/dashboard/ ... uEv5vwYT60
Jestem tym wszystkim pozytywnie zaskoczony
-
slawek
Trzeba też dodać, że statystyki nie objęły tych, którzy mają skrypty na własnych "maszynach" i też używają...
Pewnie też niektórzy zauważyli, że projekt SUPLA zostawił w tyle inne rozpoczęte wcześniej (nazw nie wymieniam - wiemy o jakie projekty chodzi), chociaż chciałoby się więcej i więcej...
Doceniamy to i dziękujemy całej zaangażowanej w projekt ekipie
Pewnie też niektórzy zauważyli, że projekt SUPLA zostawił w tyle inne rozpoczęte wcześniej (nazw nie wymieniam - wiemy o jakie projekty chodzi), chociaż chciałoby się więcej i więcej...
Doceniamy to i dziękujemy całej zaangażowanej w projekt ekipie
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
michael
a ja miałem piękny sen
mianowicie o tym, że w Supla-scripts pojawiły się zdarzenia ...i się obudziłem...
@fracz da się zrealizować ten sen?
@fracz da się zrealizować ten sen?
-
fracz
Dziś też o tym myślałem, ale byłoby realizowanle w formie reguł, znowu sprawdzanych tylko cyklicznie, tj. "jeśli jest zapalone światło tu to włącz też tam". A generalnie myślałem o tym ze względu na te zawory które idą z chin viewtopic.php?f=9&t=337&start=40. One są NO, więc gdy termostat je wyłączy to tak na prawdę dostaną 230V żeby się zamknąć i będą cały czas gorące mimo tego że jak piec nie grzeje to mogłyby być otwarte... Można by więc dodać regułę która będzie walczyć z termostatem, tj. "Jeśli piec jest wyłączony to otwórz grzejniki", żeby siłowniki nie były gorące bo i tak grzejniki nie grzeją więc mogą być otwarte.
Jeśli natomiast piszesz o zdarzeniach w formie "czujka ruchu coś wykryła i włącz alarm" to nie mam szans w skryptach - będziemy to robić w supla-server. Tylko tam da się wykryć te zdarzenia natychmiast i zareagować na nie w odpowiedni sposób (wywołując jakąś akcję, webhooka itp).
Jeśli natomiast piszesz o zdarzeniach w formie "czujka ruchu coś wykryła i włącz alarm" to nie mam szans w skryptach - będziemy to robić w supla-server. Tylko tam da się wykryć te zdarzenia natychmiast i zareagować na nie w odpowiedni sposób (wywołując jakąś akcję, webhooka itp).
-
michael
Ten zawór zamówiłem sobie w wersji NC, żeby nie mieć takiego problemu. A co do zdarzeń to właśnie mi o to chodzi, że jak włączam światło w łazience to uruchamia mi cyrkulację wody. Czujki jak najbardziej kiedyś, ale na dzień dzisiejszy najprostrze rozwiązanie też będzie super działać 
-
michael
Tutaj brałem w tym samym czasie, wyszło 31,21 zł
https://www.aliexpress.com/item/NC-Norm ... 30325.html