GUI Generic

[email protected]

Witam wszystkich i dziękuję za świetne pomysły super robotę z tym softem ale mam problem z wersją 1.2. liczniki podłączyłem 3 i jeden ostatni (D8) dostaje po 2-3-godzinach korby. W cloud i aplikacji zaczyna zliczać kosmiczne wartości. Dwa pierwsze liczniki działają w zasadzie bezbłędnie. Pomiar temp. też poprawny. Macie pomysł gdzie błąd?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
krycha88
Been thanked: 5 times

alanzola wrote: Mon Feb 08, 2021 10:16 am Witam.
Chciał bym wykorzystywać funkcję backupu konfiguracji do przenoszenia konfiguracji między modułami. To znaczy skonfigurować jeden moduł zgrać z niego konfigurację i wgrywać na kolejne. Zauważyłem że w pliku dat jest też zapisywany GUID modułu. Nie wiem jak się zachowają moduły i supla jeśli wszystkie moduły w sieci będą miały jednakowy GUID. Podejrzewam że będą problemy. Dla tego chciał bym zapytać czy da się jakoś wymedytować ręcznie tak przygotowany plik dat z konfiguracją aby po wgrywaniu do kolejnych modułów każdy miał swój GUID ?
Spróbuj usunąć wszystkie znaki do nazwy sieci i następnie za pomocą Notepada++ menu edycja->tablica znaków wprowadzać 34 znaki NULL. Po wczytaniu takiego pliku GUID oraz AUTHKEY zostanie wygenerowany ponownie.
https://gui-generic-builder.supla.io/
dobo

dobo wrote: Thu Feb 04, 2021 6:54 pm Natrafiłem na problem ze stanem przekaźników na MCP.
Załączyłem 8 przekaźników wszedłem do CFG tam sprawdziłem czy może dodałeś możliwość uruchomienia dodatkowych przekaźników na GPIO potem wszedłem w ustawienia przekaźników by sprawdzić czy jest ustawiona pamięć stanu przekaźników nie zmieniając nic wyszedłem za pomocą przycisku CFG z 8 przekaźników załączyło się tylko 5 szt. to samo występuje jak odłączę zasilanie i ponownie załączę te same przekaźniki się nie załączają tak jak by nie miały pamięci stanu.
Okazało się, że przy update musiało się coś źle wgrać i dlatego problem robił się w kolejnych wersjach, że przekaźnik 4, 6 i 8 miał problem ze stanem pamięci.

W związku , że mój pomysł na sterowanie OLEDem (podświetlenie oraz czasy zmiany okienek) nie znalazł aprobaty :D można chociaż liczyć przy wyświetlaczu w STEROWANIE na opcję SZYBKIE z czasem 2 sekundy, a także aby w ustawieniu RĘCZNE pierwsze naciśnięcie CFG powodowało podświetlenie, a dopiero kolejne naciśnięcie CFG w czasie gdy jest jeszcze podświetlenie powodowało zmianę na kolejny czujnik.

Ponowie też pytanie bo w gąszczu postów mogło umknąć ;) czy jest w planach wsparcie dla BL0937?
krycha88

Jak tak dalej będziecie wymagać to będzie trzeba wprowadzić wersję PRO z aktywnym abonamentem :D
alanzola

krycha88 wrote: Mon Feb 08, 2021 11:23 am Spróbuj usunąć wszystkie znaki do nazwy sieci i następnie za pomocą Notepada++ menu edycja->tablica znaków wprowadzać 34 znaki NULL. Po wczytaniu takiego pliku GUID oraz AUTHKEY zostanie wygenerowany ponownie.
Dzięki. Działa.
krycha88

alanzola wrote: Mon Feb 08, 2021 12:07 pm
krycha88 wrote: Mon Feb 08, 2021 11:23 am Spróbuj usunąć wszystkie znaki do nazwy sieci i następnie za pomocą Notepada++ menu edycja->tablica znaków wprowadzać 34 znaki NULL. Po wczytaniu takiego pliku GUID oraz AUTHKEY zostanie wygenerowany ponownie.
Dzięki. Działa.
Pomyślę nad opcją do usuwania tych wartości przy wczytywaniu pliku.
Patryk

@krycha88
Udało Ci się może zlokalizować problem z utratą wprowadzonych danych kalibracyjnych v1.2.2 podczas restartu sp111 ?
dobo

krycha88 wrote: Mon Feb 08, 2021 11:52 am Jak tak dalej będziecie wymagać to będzie trzeba wprowadzić wersję PRO z aktywnym abonamentem :D
Jeśli by to zaowocowało wsparciem dla OLEDA 1,5" to z mojej strony nie byłoby to problemem ;)
krycha88

Patryk wrote: Mon Feb 08, 2021 12:21 pm @krycha88
Udało Ci się może zlokalizować problem z utratą wprowadzonych danych kalibracyjnych v1.2.2 podczas restartu sp111 ?
Tak, przy najbliżej wersji będzie już dobrze.
Patryk

Return to “GUI Generic”