GUI Generic

krycha88
Been thanked: 5 times

Patryk wrote: Mon Feb 08, 2021 12:26 pm Dzięki.
Czy to ta poprawka:
https://github.com/krycha88/GUI-Generic ... d3713039ab
Tak
https://gui-generic-builder.supla.io/
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

Cześć @krycha88, już jakiś czas temu wprowadziłeś super opcję w włączniku schodowym "przedłużenia" czasu po ponownym przełączeniu. U kolegi widziałem włącznik schodowy "standalone", który działa w ten sposób, że przełączenie włącznika włącza światło na czas a przytrzymanie 5 sekund włącza na stałe.
Co uważasz na temat wprowadzenia takiej opcji do Generica? Aktywacja, dezaktywacja włącznika sekwencją (przełączeniem kilka razy lub przytrzymaniem w przypadku włączników monostabilnych).
Patryk

@uchnast.michal wybacz, że się wtrące.
To powinno rozwiązać problem.
Tylko jakoś na razie jest w "poczekalni".
Też na to czekam.
viewtopic.php?p=71967#p71967
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

[email protected] wrote: Mon Feb 08, 2021 10:19 am Witam wszystkich i dziękuję za świetne pomysły super robotę z tym softem ale mam problem z wersją 1.2. liczniki podłączyłem 3 i jeden ostatni (D8) dostaje po 2-3-godzinach korby. W cloud i aplikacji zaczyna zliczać kosmiczne wartości. Dwa pierwsze liczniki działają w zasadzie bezbłędnie. Pomiar temp. też poprawny. Macie pomysł gdzie błąd?
Liczniki zliczają impulsy. Ty natomiast liczysz czas. Napisz coś więcej jak to podłączyłeś, i jak przeliczasz impulsy na czas.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
dobo

uchnast.michal wrote: Mon Feb 08, 2021 1:01 pm Cześć @krycha88, już jakiś czas temu wprowadziłeś super opcję w włączniku schodowym "przedłużenia" czasu po ponownym przełączeniu. U kolegi widziałem włącznik schodowy "standalone", który działa w ten sposób, że przełączenie włącznika włącza światło na czas a przytrzymanie 5 sekund włącza na stałe.
Co uważasz na temat wprowadzenia takiej opcji do Generica? Aktywacja, dezaktywacja włącznika sekwencją (przełączeniem kilka razy lub przytrzymaniem w przypadku włączników monostabilnych).
Ja mam coś takiego w korytarzach zrobione z nastawą na 1 minutę za pomocą Bis-413
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

dobo wrote: Mon Feb 08, 2021 3:49 pm
uchnast.michal wrote: Mon Feb 08, 2021 1:01 pm Cześć @krycha88, już jakiś czas temu wprowadziłeś super opcję w włączniku schodowym "przedłużenia" czasu po ponownym przełączeniu. U kolegi widziałem włącznik schodowy "standalone", który działa w ten sposób, że przełączenie włącznika włącza światło na czas a przytrzymanie 5 sekund włącza na stałe.
Ja mam coś takiego w korytarzach zrobione z nastawą na 1 minutę za pomocą Bis-413
Dzięki ale nie mam osobnego obwodu dla schodowego:( Poczekam na timer i zostawię sonoffa mini.
dobo

uchnast.michal wrote: Mon Feb 08, 2021 4:01 pm Dzięki ale nie mam osobnego obwodu dla schodowego:( Poczekam na timer i zostawię sonoffa mini.
Jest wersja do puszki Bis-410 czyli to samo co byś zrobił na ESP

PS
W sumie Sonoff Mini jest tańszą alternatywą względem BIS :D
[email protected]

klew wrote: Mon Feb 08, 2021 1:14 pm
[email protected] wrote: Mon Feb 08, 2021 10:19 am Witam wszystkich i dziękuję za świetne pomysły super robotę z tym softem ale mam problem z wersją 1.2. liczniki podłączyłem 3 i jeden ostatni (D8) dostaje po 2-3-godzinach korby. W cloud i aplikacji zaczyna zliczać kosmiczne wartości. Dwa pierwsze liczniki działają w zasadzie bezbłędnie. Pomiar temp. też poprawny. Macie pomysł gdzie błąd?
Liczniki zliczają impulsy. Ty natomiast liczysz czas. Napisz coś więcej jak to podłączyłeś, i jak przeliczasz impulsy na czas.
Sorki za jakość rysunku (zegarek to generator czasu - dosłownie, działałem w sobotę wieczorem i tylko stary kwarcowy zegar był pod ręką)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Ja dalej nie rozumiem, co Ty w taki sposób zliczasz? Bo na pewno nie czas działania urządzenia na poszczególnych wejściach.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
[email protected]

Robert Błaszczak wrote: Mon Feb 08, 2021 7:28 pm Ja dalej nie rozumiem, co Ty w taki sposób zliczasz? Bo na pewno nie czas działania urządzenia na poszczególnych wejściach.
A jednak (dokładnie to minuty) :) załączenie opta. załącza tranzystor a zegarek wysyła przez niego impulsy do wejścia co 2s zostaje tylko w cloud przelicznik impulsów ustawić aby mniej więcej się zgadzała na 1 jednostkę

Return to “GUI Generic”