No tak!
GUI Generic
-
arqiu70
Cześć
Wersje 1.2.3: 2 x DS; SHT31; MCP - 8 x przekaźnik 8 x przycisk; oled. Nie mogę znaleźć warunkowania. Czy przy wykorzystaniu MCP ta funkcja jest niedostępna?
Pozdrawiam
Wersje 1.2.3: 2 x DS; SHT31; MCP - 8 x przekaźnik 8 x przycisk; oled. Nie mogę znaleźć warunkowania. Czy przy wykorzystaniu MCP ta funkcja jest niedostępna?
Pozdrawiam
-
LukaszH
@krycha88 niesamowite jak rozwijasz ten projekt - jestem pod mega wrażeniem
może ktoś na forum podejmie się instrukcji do GUI Generic, ponieważ zdałem sobie sprawę że jak dałem ten soft koledze to nie wiedział jak ruszyć
Natomiast dla mnie gdzie obserwuje wątek od pierwszego dnia wydaje się dosyć intuicyjny 
Bardzo dziękuje za dodanie płytki dimm3 i rozbudowania softu nawet o RGB
Trochę uzależniający jest ten wątek i sprawdzam codziennie co jest nowego !!
Bardzo dziękuje za dodanie płytki dimm3 i rozbudowania softu nawet o RGB
Trochę uzależniający jest ten wątek i sprawdzam codziennie co jest nowego !!
-
dobo
Działa Ci to ustrojstwo i czy prawidłowo dokonuje pomiaru?noel841106 wrote: Tue Feb 09, 2021 4:35 pm Witam, panowie potrzebuję trochę pomocy.
Mam gniazdko green power GP-SP1. Wersję okrągłą. Starszą. Teraz nowsza widzę na google, że jest kwadratowa i ma obudowę jak ten DGM z biedry.
Wgrałem ten soft i udało mi się ustalić, że na Gpio 13 jest przycisk, na Gpio 12 jest przekaźnik, a na Gpio 14 jest led.
Jest też w środku układ BL0937. Ustawiam w konfigu HLW8012 w różnych kombinacjach, ale nie pokazuje dobrze. Nie znalazłem kombinacji na której pokazywałoby prąd, ale mam kilka, na których pokazuje napięcie.
CF gpio4, CF1 gpio5 i SELi gpio3 pokazuje napięcie prawie 400V, pokazuje 3x za dużą moc i brak prądu.
CF gpio3 CF1 gpio5 i SELi gpio4 pokazuje napiącie 12v i nic więcej.
CF gpio4, CF1 gpio5 i SELi gpio 2 pokazuje mapięcie 350v, moc 3x za dużo i brak prądu.
Pomóżcie to ustawić, bo zgadywaniem to mi zejdzie miesiąc...
Sam jeszcze nie sprawdzałem (gniazdko z Biedry) ale w necie znalazłem, że BL0937 jest klonem HLW8012 i aby dobrze podawał parametry wymaga korekty w bibliotece względem HLW8012.
Dlatego prosiłem o dodanie BL0937.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
A próbowałeś kalibrować układ pod normalną żarówka? Tylko próbuj na najnowszej wersji bo poprawiłem zapamiętywanie.noel841106 wrote: Tue Feb 09, 2021 4:35 pm Witam, panowie potrzebuję trochę pomocy.
Mam gniazdko green power GP-SP1. Wersję okrągłą. Starszą. Teraz nowsza widzę na google, że jest kwadratowa i ma obudowę jak ten DGM z biedry.
Wgrałem ten soft i udało mi się ustalić, że na Gpio 13 jest przycisk, na Gpio 12 jest przekaźnik, a na Gpio 14 jest led.
Jest też w środku układ BL0937. Ustawiam w konfigu HLW8012 w różnych kombinacjach, ale nie pokazuje dobrze. Nie znalazłem kombinacji na której pokazywałoby prąd, ale mam kilka, na których pokazuje napięcie.
CF gpio4, CF1 gpio5 i SELi gpio3 pokazuje napięcie prawie 400V, pokazuje 3x za dużą moc i brak prądu.
CF gpio4, CF1 gpio5 i SELi gpio 2 pokazuje mapięcie 350v, moc 3x za dużo i brak prądu.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
noel841106
Powiedziałbym że średniodobo wrote: Tue Feb 09, 2021 9:48 pmDziała Ci to ustrojstwo i czy prawidłowo dokonuje pomiaru?noel841106 wrote: Tue Feb 09, 2021 4:35 pm Witam, panowie potrzebuję trochę pomocy.
Sam jeszcze nie sprawdzałem (gniazdko z Biedry) ale w necie znalazłem, że BL0937 jest klonem HLW8012 i aby dobrze podawał parametry wymaga korekty w bibliotece względem HLW8012.
Dlatego prosiłem o dodanie BL0937.
Wgrałem właśnie wersję 1.1.6. Ale nie wiem jak się robi kalibrację.
Na stronie, na której podaje się połączenia do HLW8012 po ich podaniu pojawia się link "kalibracja". Gdy tam się wchodzi do podania jest napięcie i moc. Mam podłączony cały czas miernik mocy dość dokładny i żarówkę halogenową 70w. Wprowadziłem wartości, nacisnąłem kalibracja i... Napięcie pokazuje już dobrze, ale mocy nie. Po naciśnięciu przycisku kalibracja po wpisaniu mocy rozumiem, że się powinien przekaźnik załączyć. Ale tego nie robi. Jest oczywiście ustawiony o działa poprawnie.
-
noel841106
Po wprowadzeniu napięcia i mocy na stronie kalibracji i wciśnięciu przycisku kalibracja powinien się załączyć przekaźnik? No bo jak ma skalibrować prąd?krycha88 wrote: Tue Feb 09, 2021 10:10 pmA próbowałeś kalibrować układ pod normalną żarówka? Tylko próbuj na najnowszej wersji bo poprawiłem zapamiętywanie.noel841106 wrote: Tue Feb 09, 2021 4:35 pm Witam, panowie potrzebuję trochę pomocy.
Spróbuję jeszcze raz przez OTA wrać nowszą wersję, może teraz się uda.
-
Patryk
Arduino IDE
Jeżeli w zródłach odkomentuję tą linię:
https://github.com/krycha88/GUI-Generic ... nfig.h#L54
Mam błąd:
Jeżeli w zródłach odkomentuję tą linię:
https://github.com/krycha88/GUI-Generic ... nfig.h#L54
Mam błąd:
Code: Select all
SuplaDeviceGUI.h:81:37: fatal error: supla/control/rgbw_leds.h: No such file or directory
#include <supla/control/rgbw_leds.h>
^
compilation terminated.
exit status 1
supla/control/rgbw_leds.h: No such file or directory
Last edited by Patryk on Tue Feb 09, 2021 11:04 pm, edited 1 time in total.