Również chciałem się o to zapytać.
Można by wtedy również sterować LED-ami RGB+CCT.
Aktualnie trzeba dodać osobno kanały RGBW oraz dodatkowy kanał Dimmer (o ile GUI na to pozwala).
W GUI to spokojnie zrobicie ale używanie tego z aplikacji to będzie wyczynklew wrote: Thu Feb 11, 2021 11:14 pmAktualnie trzeba dodać osobno kanały RGBW oraz dodatkowy kanał Dimmer (o ile GUI na to pozwala).
Natomiast uprzedziłem Was https://github.com/SUPLA/supla-core/issues/189Tylko release nieznany
Może i wygląda to jak drutowanie ale zależy mi na tym 1 linku.krycha88 wrote: Thu Feb 11, 2021 8:40 pmBrzmi jak drutowanie z tym 1 linkiempilcu wrote: Thu Feb 11, 2021 7:37 pm No to jeszcze obsługa 1 linka bezpośredniego i będzie każdy zadowolony![]()
opisz mi konkretny przypadek jak to by miało działać.
Czy problem konfiguracji o którym kiedyś wspominałem już nie występuje?
może kabel jest słabej jakości? spokojnie na takim odcinku powinno działaćTypowy1 wrote: Fri Feb 12, 2021 5:13 am Czy ktoś kto używa czujników SHT30 z GUI Generic może się wypowiedzieć czy to normalne? Temperatura i wilgotność pojawiają się i znikają, częściej ich nie ma jak są...Czasem na zmianę się pojawiają, czasem razem.
Używam Sonoff 4CH Pro R3. SDA i SCL podłączyłem pod Tx i RX, zasilanie znalazłem gdzieś na płytce stałe 3.3V bo to przy Tx i Rx nie dostarczało zasilania.
Czujnik podłączony skrętką UTP ok. 50 cm. Używam tego popularnego modułu SHT30.
Z multimetrem sprawdziłem że czujnik ma zasilanie cały czas, nawet kiedy są te przerwy.![]()
napisz mi dokładnie co i jak masz ustawione może powtórzę to u siebie albo wyślij mi na prv swojego configa z urządzenia.pilcu wrote: Fri Feb 12, 2021 6:57 am A jeśli chodzi o tryb konfiguracji, to nadal problem jest.
Wgrałem teraz 1.2.5 z wczoraj i bez zmian.
Po wejściu modułu w tryb konfiguracji, nie ma resetu, dopiero po wejściu na 192.168.4.1 moduł kilka sekund trzyma połączenie po czym się resetuje.
jak odłączysz BME to jest dobrze?Albert wrote: Fri Feb 12, 2021 8:15 am Pany podpowiedzcie, co zrobić. Na wemosie d1 mini wrzuciłem bme280 (d5 i d6), 2 liczniki impulsów na d1 i d2, przekaźnik shield dla wemosa i dałem go na rx (wyprzedzam pytanie - przerobiłem, żeby przekaźnik działał na rx a nie d1) i na d7 ds18b20.
Oba liczniki wariują i same nabijają kw. Jak to ogarnąć?
Mam w innym miejscu wemosa d1 mini tylko z 2 licznikami impulsów i działają bez zarzutów.