krycha88 wrote: Fri Aug 26, 2022 6:38 pm
Arghatell wrote: Fri Aug 26, 2022 6:23 pm
Spoko, najpierw muszę przejść szkolenie w zakresie "zmian" w sofcie. Wiem tylko, że to ogarnę ale obecnie nawet nie mam czym w sensie, że jeszcze się nie bawiłem w ogóle w te klocki

Na wakacjach będę miał programistę pod ręką, to go będę dręczył

inaczej obiadu nie dostanie
Mógł bym Ci to zrobić, ale w aplikacji dla temperatury są widoczne jednostki. Dlatego zrobiłem to kanałem wilgotności gdzie takich jednostek nie ma.
Potrafię "niewidzieć" miana jednostek/nie przeszkadza ale wiem, że są szczególanci i się bulwersują
To i tak jest temat na "zadwatygodnie" bo wemosa już postawiłem/wpiąłem na działce, jako amperomierz i nie będzie czasu przed wyjazdem, żeby to robić. Muszę zatem dokupić sobie jeszcze z 2 szt na "do zabawy" ale jeszcze się zastanowię, czy to będzie docelowo wemos czy też Arduino UNO bo ono ma więcej wejść analogowych i generalnie jedna sztuka powinna mi załatwić całość. Na działce mam 3xsonoffy (2x temp DS18B20+kontaktron, 4 przekaźniki, woltomierz/wemos, amperomierz/wemos) łącznie to 5 urządzeń...co jednak pobiera jakiś prąd a zaczęło się od jednej sztuki. Jak pisałem wcześniej, mam deficyt prądowy, kiedy jest brak wiatru i słońca. Raczej będę się składał do Arduino ale najpierw muszę obczaić który model kupić i jakie rozszerzenia

Potem dopiero wybór oprogramowania + pozostawienie sobie furtki na inne potrzeby, typu wilgotność gleby czy czujnik opadów lub nawet pomiar wiatru