Tak wygląda w środku po rozebraniu. Niestety pozostałe piny nie odpowiadają NC oraz TAlbert wrote: Mon Aug 22, 2022 5:50 am Serio jest tam 5V? Muszę poszukać na płytce, bo aż tak się nie zagłębiałem. Co do funkcjonalności czujki, jeśli robić to na skryptach, to używając przekaźnika virtual, można na nim zrobić działanie rożnych funkcji. Czyli, włącza światło, po wykryciu ruchu, ale warunkiem jest stan tego virtual relay. Jeśli włączony, to scena działa, jeśli nie włączony to nie![]()
Czujka ruchu BOSCH + ESP8266
-
QLQ
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
adgl
Prośba o informacje jak wykorzystujecie ten czujnik. Rozumiem że jako alarm wykryje ruch rozwiera styki to zadzieje się akcja i jest powiadomienie. Czy jest możliwość wykorzystania np do zaświecenia światła ale jak światło się zaświeci kręcę się w pomieszczeniu i aby ponowne wykrycie tego światła nie zgasiło, jest taka możliwość konfiguracji w Supli ?
Sonepar Polska
-
Albert
Bezpośrednio narazie w supli się nie da, ale za pomocą supla.fracz.com możesz ustawić odpowiednie skrypty, aby po wykryciu ruchu zapaliło światło na określony przez ciebie czas i potem wygaszało.adgl wrote: Fri Aug 26, 2022 7:05 am Prośba o informacje jak wykorzystujecie ten czujnik. Rozumiem że jako alarm wykryje ruch rozwiera styki to zadzieje się akcja i jest powiadomienie. Czy jest możliwość wykorzystania np do zaświecenia światła ale jak światło się zaświeci kręcę się w pomieszczeniu i aby ponowne wykrycie tego światła nie zgasiło, jest taka możliwość konfiguracji w Supli ?
Tu masz encyklopedię
viewforum.php?f=95
-
adgl
Hmm...Supla Script,
Już mam tak zrobione z moimi czujnikami drzwi. Jak otworzy dolny zamek od 18:00 do 5:30 to zapala światło w przedpokoju.
viewtopic.php?p=49137#p49137
Dziękuję za podpowiedź.
Już mam tak zrobione z moimi czujnikami drzwi. Jak otworzy dolny zamek od 18:00 do 5:30 to zapala światło w przedpokoju.
viewtopic.php?p=49137#p49137
Dziękuję za podpowiedź.
Sonepar Polska
-
Albert
@QLQ próbowałem wpiąć się wemosem w to zasilanie z płytki co wstawiłeś foto ale nie działał jak należy. Chyba za mało pradu dostawał. Finalnie dostał micro przetwornice DC-DC i śmiga na tym