Aplikacja kliencka

klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

[email protected] wrote: Mon Jan 02, 2023 10:37 am Dlaczego do aplikacji Supla mogę się zalogować tylko gdy jestem w zasięgu WiFi. Natomiast nie mogę zalogować się poprzez dane komórkowe. Dziękuję
Czy używasz publicznych serwerów Supli, czy masz własną prywatną instalację?

Jeśli publiczne, to możliwe, że z jakiegoś powodu Twój dostawca internetu blokuje adresy IP używane przez Suplę, albo blokuje porty. Ewentualne problemy z blokowaniem ruchu mogą też wystąpić na innych dalszych elementach sieci Internet.
Spróbuj wejść na clouda dedytkowanego dla Twojego serwera przez przeglądarkę. Np. jeśli Twoje konto jest na svr23.supla.org, to odpal ten adres w przeglądarce.

Jeśli masz prywatną instalację, to musisz w jakiś sposób mieć wystawiony swój serwer na świat. Najprościej zrobić to mając zewnętrzny adres IP udostępniony przez dostawcę Internetu.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
[email protected]

Dzięki za odpowiedź. Konto mam na svr86.supla.org. Obok miałem ustawiona opcje Auto. Ale po jej wyłączeniu jest bez zmian nadal loguje się tylko po wifi
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Wyłącz na smartfonie Wi-Fi i sprawdź w przeglądarce, czy możesz otworzyć jakąkolwiek stronę www oraz czy możesz wejść na stronę https://svr86.supla.org
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
[email protected]

Tak, po wyłączeniu WiFi w telefonie mogę przeglądać dowolne strony w tym również wskazaną svr86.supla.org. Nie loguje mi tylko aplikacji Supla. Strasznie dziwne. Przez przeglądarkę w kompie zauważyłem, że miałem dwa urządzenia dodane, a tak naprawdę to było to samo tylko zdublowane. Uznałem jedno z nich, to na którym nie byłem teraz zalogowany. Ale nadal to samo
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

"Zabij" całkowicie aplikację SUPLA, spróbuj uruchomić ponownie telefon.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
[email protected]

Po restarcie telefonu zadziałało 😁😜🤗
Dziękuję za pomoc. W takim razie kupuje kolejne urządzenia bo mam 4 bramy 😁.
P. S. Na forum nie mogę odnaleźć schematu podłączenia pod Hormann Supramatic 3. Jest wiele Supramatic ów, ale tego nie mogę wyszukać w wyszukiwarce forum.
Jacek
pzygmunt
Been thanked: 59 times

SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “Ogólna dyskusja”