Jak podłączyć zamel sbw-02

stachu1979

Zrobione teraz tylko obserwować.
Mam nadzieję że będzie już dobrze jak na razie wszystko działa. Jedna rzecz mnie tylko martwi że położony jest zwykły kabel do wewnątrz.
A wydaje mi się że powinien być kabel o parametrach zewnętrznych.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
stachu1979

Pierwsze zdjęcie przectawia robotę elektryka
Zaś drugie zdjęcie moja robotę
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
stachu1979

Czy aby podłączyć opcję furtki w bramie przesuwnej Nice RB600 pod kanał drugi SBW-02 Wystarczy podłączyć się w centralce pod open.
Czyli
OUT2 wejście 21 pod prawy open
OUT2 wejście 24 pod lewy open
Czy jeśli mam już ustawione na pilocie opcję furtki muszę ustawiać centralkę?
Pozdrawiam
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Nie czytałem dokładnie instrukcji tego napędu ale fragment na który trafiłem sugeruje, że 21,24 powinieneś podłączyć pod wejście CLOSE, które powinno być ustawione jako wejście częściowego otwarcia.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
stachu1979

Dziękuję za pomoc rzeczywiscie pod CLOSE😀
A czy jest możliwość ustawienia czujnika otwarcia pod dane rządanie. W tej chwili jest tak że gdy otwieram bramę lub furtkę czujnik otwarcia zmienia się na oby dwóch. Czy jest możliwość rozdzielenia tego? Próbowałem wszystkiego w ustawieniach supla
Miałem podłączone pod lewy OGI i pod IN2 próbowałem zmiany w ustawieniach supli
Później podłączyłem pod prawy OGI (gdzie mam podłączone czujnik otwarcia bramy wjazdowej) i pod IN2 również nic nie pomogło jak i w ustawieniach.
A może trzeba w centralce Nice coś pozmieniać ?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Musiałbyś dodać drugi czujnik, który zmienia stan w odpowiednim momencie dla drugiego kanału.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
stachu1979

Ok
Dziękuję za pomoc😀
Pozdrawiam
forall

Cześć,

Próbuje podłączyć moduł pod bramę i efekt jest taki że brama się otwiera ale już nie mogę jej zamknąć, słychać na przekaźnik pyknięcie ale się nic się dzieje....W załączniku jak to jest podłączone.
Dodam że podłączony jest stary moduł nice, z supli mogę otworzyć bramę, zatrzymać ale nie można zamknąć jej.... Stan zamknięcia i otwarcia pokazuje poprawnie.
Last edited by forall on Tue Aug 29, 2023 10:35 am, edited 1 time in total.
10xSRW-01, 1xSBW-01 + 2xMEW-01
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

forall wrote: Tue Aug 29, 2023 10:32 am Cześć,

Próbuje podłączyć moduł pod bramę i efekt jest taki że brama się otwiera ale już nie mogę jej zamknąć, słychać na przekaźnik pyknięcie ale się nic się dzieje....W załączniku jak to jest podłączone.
Zwarcie styków "SBS" powinno raz zamykać, raz otwierać bramę, ale to zależy też od ustawień napędu.
Ja bym najpierw wszystko odłączył od SBS i sprawdził "na krótko" czy sterowanie działa na zasadzie: otwieranie -> stop -> zamykanie -> stop -> ...
Jeśli nie, to szukaj instrukcji od napędu i tam są opisane ustawienia zachowania tego wejścia.

Jeśli działa ok, to podłącz SBW do SBS i sprawdź czy działa poprawnie. Dopierwo gdy działa, to podłącz te pozostałe przewody, które tam były wpięty (masz tam jakiś przycisk?)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
forall

Hej,
Jest tak chyba jak piszesz, zrobiłem otwórz starym modułem, potzzwarcie SBS zamyka bramę, kolejne zwarcie nie zamyka a dalej otwiera bramę... Wychodzi na to że trzeba przeprogramować SBS...
10xSRW-01, 1xSBW-01 + 2xMEW-01

Return to “ZAMEL SBW-02”