GUI generic problem

lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

Witam w GG Buldier/test wyskakuje błąd generowania dla esp32, innych nie sprawdzałem.
Dodatkowo w ustawieniach urządzenia aktualizacji też nie idzie przeprowadzić, sprawdzał to ktoś?
tomkowski
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Podbijam.
Wczoraj próbowałem wygenerować i wgrać wsad dla ESP-WROOM-32 (ESP32S).
Dokładnie taki:
ESP1.jpg
ESP2.jpg
Soft się generuje - najpierw z błędem "Przekroczono maksymalny czas generowania (240s)", kolejne generowanie kończy się sukcesem po kilku(nastu) sekundach.
Wykrywa dostępny port COM. Instalacja staruje, rozpoczyna się "erase" i "install". Install dochodzi do 100% po czym wyrzuca błąd:
"Serial port is not ready. Close other application using it and try again".

Co więcej - coś się tam wgrało - moduł rozgłasza sieć. Niebieska dioda szybko miga. Moduł dodał się do konta (po którejś kolejnej próbie), ale cały czas rozgłasza sieć.
I teraz nie wiem czy się tu kilka rożnych problemów nie nałożyło.

Temat poboczny - może nawet na osobny wątek - które moduły z ESP32 polecacie? Jakieś sprawdzone. Wersje z BT i bez (dla obydwu mam zastosowanie).

Edit:
GUI-Generic wgrywa wsad poprawnie, gdy przez cały czas trwania procesu wgrywania trzymam wciśnięty przycisk BOOT na module.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
proxxon
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Potwierdzam błędy dla ESP32. Udało się wygenerować oraz wgrać samemu przez "ESP Flash Download Tool". W logach widzę takie coś zaraz na starcie (przed pierwszą konfiguracją gdzie SSID to SUPLA_GUI_GENERIC_MAC):

Code: Select all

[  1754][E][WiFiSTA.cpp:232] begin(): SSID too long or missing!

Return to “GUI Generic”