klew wrote: Sun Jan 21, 2024 11:16 am
Dodam może jeszcze, że to co opisałem wcześniej odnośnie planowanych funkcji tych kanałów to w większości jest już zaimplementowane.
Także nie ma co wyrzucać teraz tego co jest zrobione, na rzecz prostszego i mniej uniwersalnego kanału
Dużo bardziej pomocne by było, gdyby pojawiło się tutaj więcej informacji o tym, do czego chcesz używać ogólnych kanałów pomiarowych?
Ale jak pewnie wiesz zostało zaimplementowane bo teza została przedstawiona i udowodniona bez świadków
Z tym zapisem to uważam że przesadzacie twierdząc że to spowoduje kosmiczny przyrost danych ,jeśli to było by tymczasowe.
BTW pokażecie te wyniki ankiety ?
A co do odpowiedzi na pytanie , zdanie moje i to co gdzieś widziałem na forum a nikt tu nie wspomniał :
Przedstawienie wartości pomiarowych których bezpośrednio nie przedstawiają istniejące kanały: ,napięcie baterii ,wartości zanieczyszczenia powietrza , kierunek wiatru , poziom cieczy/węgla w zbiorniku, ciśnienie atmosferyczne , oczywiście z historia.
To co podpowiada SOYER, możliwość pobrania wartości też była by fajna sprawa
A swoją drogą to fajnie by było w aplikacji móc ułożyć sobie obok siebie kanały jak temperatura z wilgotności a nie tylko pod sobą

lub jeszcze nadać im zgrupowana nazwę