MyHouse cl2sk
-
Luq
Generalnie mam domofon VIRONE VDP-62 który działa i chciałem podlaczyc dodatkowy przycisk otwerajacy furtke (elektrozaczep) żeby nie chodzić cały czas z kluczykiem/pluskwa.
W tym celu kupiłem
Zasilacz ZNP-08-12
Przekaźnik PEP-01/012
Bardzo proszę o wskazówki podłączenia
Obecnie elektrozaczep jest podłączony jak na schemacie domofonu (otwiera się po przyłożeniu pluskwy do domofonu)
W tym celu kupiłem
Zasilacz ZNP-08-12
Przekaźnik PEP-01/012
Bardzo proszę o wskazówki podłączenia
Obecnie elektrozaczep jest podłączony jak na schemacie domofonu (otwiera się po przyłożeniu pluskwy do domofonu)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Luq
No właśnie z tym przyciskiem mam problem
Za Cholere nie wiem jak mam.go wpiac
To jest jakby na jedną linie szeregowy
Nie znam.sie
Za Cholere nie wiem jak mam.go wpiac
To jest jakby na jedną linie szeregowy
Nie znam.sie
-
Luq
Jest może jakiś inny sposób podłączenia
Gdybym podłączył 12V pod zacisku A1 I A2 w przekaźniku
A obecne zasilanie elekteozaczepu do 11 i 14?
Gdybym podłączył 12V pod zacisku A1 I A2 w przekaźniku
A obecne zasilanie elekteozaczepu do 11 i 14?
Prawdopodobnie wyjście z panelu zewnętrznego przerwa tylko plusa, a więc wyjście z panelu zewnętrznego zamiast do elektrozaczepu wpinasz do A1 (plus) i A2 (minus) (sprawdź polaryzację).
Również do A1 podłączasz plusa z zasilacza (nie potrzebujesz dodatkowego, wystarczy ten z domofonu) przez przycisk monostabilny (dzwonkowy).
Plusa z zasilacza wpinasz na 11 przekaźnika, z 14 idziesz plusem na elektrozaczep, minus do elektrozaczepu bezpośrednio.
Podłączenie minusów do elektrozaczepu i przekaźnika powinno nie mieć znaczenia czy z zasilacza czy z panelu, czy jeden z tego, a drugi z tego. Edit: Ewentualnie opcja nr 2 bardziej przekombinowana czyli zasilanie elektrozaczepu z panelu przez styk NC przekaźnika, a sterowanie przekaźnikiem tylko z przycisku
Również do A1 podłączasz plusa z zasilacza (nie potrzebujesz dodatkowego, wystarczy ten z domofonu) przez przycisk monostabilny (dzwonkowy).
Plusa z zasilacza wpinasz na 11 przekaźnika, z 14 idziesz plusem na elektrozaczep, minus do elektrozaczepu bezpośrednio.
Podłączenie minusów do elektrozaczepu i przekaźnika powinno nie mieć znaczenia czy z zasilacza czy z panelu, czy jeden z tego, a drugi z tego. Edit: Ewentualnie opcja nr 2 bardziej przekombinowana czyli zasilanie elektrozaczepu z panelu przez styk NC przekaźnika, a sterowanie przekaźnikiem tylko z przycisku
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Luq
Bardzo dziękuję
Spróbuję w ten sposób
I dam znać czy się udało
Raz jeszcze dzięki za czas i pomoc
Spróbuję w ten sposób
I dam znać czy się udało
Raz jeszcze dzięki za czas i pomoc
-
Luq
Udało się działa
Niesety nie obyło się bez strat.
Zasilacz Zamel ZNP-08-12 został zmiażdżony przes siłownik bramy (moja wina)
Kupiłem na szybko w sklepie cos takiego (link nizej) cały dzień działa bez zarzutu.
Czy mogę zostawić taki zasilacz, czy zamówić nowy ZNP-08-12?
https://allegro.pl/oferta/glp-zasilacz- ... 6002997211
Raz jeszcze wieeeelkie dzięki za pomoc i wskazówki.
Niesety nie obyło się bez strat.
Zasilacz Zamel ZNP-08-12 został zmiażdżony przes siłownik bramy (moja wina)
Kupiłem na szybko w sklepie cos takiego (link nizej) cały dzień działa bez zarzutu.
Czy mogę zostawić taki zasilacz, czy zamówić nowy ZNP-08-12?
https://allegro.pl/oferta/glp-zasilacz- ... 6002997211
Raz jeszcze wieeeelkie dzięki za pomoc i wskazówki.
-
Luq
Jeszcze jedno ostatnie pytanko
Czy dałoby się podlaczyc taki przycisk (w miejsce tego zwiermego) I w jaki sposób do których pinów?
https://allegro.pl/oferta/przycisk-wyjs ... 6124238151
Dziekuke
Czy dałoby się podlaczyc taki przycisk (w miejsce tego zwiermego) I w jaki sposób do których pinów?
https://allegro.pl/oferta/przycisk-wyjs ... 6124238151
Dziekuke
-
Luq
Super
Bardzo dziękuję za pomoc
Woec zasilacz zostawię jaki jest (obawiałem się ze za dużo Amper na wyjściu ze coś się może stać) ale skoro mówisz że może zostać to lux.
No i kupuje nowy przycisk
Dziękuję baaardzo
Bardzo dziękuję za pomoc
Woec zasilacz zostawię jaki jest (obawiałem się ze za dużo Amper na wyjściu ze coś się może stać) ale skoro mówisz że może zostać to lux.
No i kupuje nowy przycisk
Dziękuję baaardzo