Rozłącza heater controler

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Studzien wrote: Sat Dec 07, 2024 5:03 pm A jak powinno być prawidłowo ,bo już nie pamiętamjak to jest sparowane, to jest zainstalowane u klienta i wczoraj byłem u nieho i to zauważyłem.
Tak i tak może być. Osobiście nie ustawiłbym bezpośredniego parowania gdy używa się nią l Boxa, dla urządzeń które nie są krytyczne.
Natomiast tu pytam, bo zastanawiam się czy to nie jest przyczyną tego zachowania.
Ok, będę szukał przyczyny, bo to chyba drugi taki przypadek zgłoszony na forum
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Studzien wrote: Fri Dec 06, 2024 5:01 pm Dzisiaj przez przypadek wychwyciłem taki problem.
Mam HT i RC które działają jako niezalezne termosty i załączają HC i teraz gdy HT i RC daja sygnał do grzania jest ok ale gdy obojetnie które urzadzenie daje sygnał do wyłączenia ogrzewania a drugie chce dalej grzać to HC na sekunde rozłącza przekaznik. Jest to dość problematyczne bo pwtedy np. Pompa ciepła wyłącza i uruchamia się z powrotem co zwiększa zużycie energii i jeszcze pare innych kwesti ale nie bede juz opisywał . Nie dało by się zrobić jakiejś zwłoki czasowej albo w inny sposub wyeliminować to zjawisko.
Udało się znaleźć przyczynę tego problemu. Poprawka będzie wydana w ciągu kilku dni (prawdopodobnie wersja dostanie numerek 24.12.02)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Studzien

Ok super dzięki wielkie

Return to “AURATON Heater Controller”