III runda testów AURATON Smart w systemie SUPLA!

lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

Jakie trzeba mieś szczęście, żeby zostać wybranym kilka razy....
Gratuluję ;)
flowerek

Powiem...WOW.

Przetestuje u siebie zasieg przez strop z podwójna folia aluminiowa. Mam na styropianie pod rurkami oraz na podkładzie pod panelami podlogowymi
WiFI obcina skutecznie :D
Zobaczymy jak sobie poradzi 868Mhz.
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

flowerek wrote: Thu Apr 03, 2025 9:00 pm Powiem...WOW.

Przetestuje u siebie zasieg przez strop z podwójna folia aluminiowa. Mam na styropianie pod rurkami oraz na podkładzie pod panelami podlogowymi
WiFI obcina skutecznie :D
Zobaczymy jak sobie poradzi 868Mhz.
O widzisz... dokładnie o tym samym pomyślałem. Jak się przebije przez strop w moim bunkrze (piwnicy) to chyba będzie cud. Ale ja cały czas mam nadzieję na jakiś ;-) Do tej pory nie udało się to żadnemu wifi na zadowalającym poziomie i stanęło na pociągnięciu przewodu.
Ale muszę przyznać, że do tej pory box od Auratona, który posiadam zaskakiwał mnie pozytywnie pod względem zasięgu. Pod tym względem piątka z plusem. No cóż, pożyjemy - zobaczymy :)
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
[email protected]
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times

Cześć wszystkim,

z przyjemnością informujemy, że dziś wysłaliśmy do wybranych testerów urządzenia do testowania zaworu wody Auraton Flood Sensor Valve wraz z czujnikiem zalania Auraton Flood Sensor w systemie Supla.

Paczki zostały nadane kurierem FedEx i powinny dotrzeć do Was już jutro (chyba że kurierzy nas zaskoczą, ale mamy nadzieję, że pozytywnie). Prosimy o czujność – jeśli z jakiegoś powodu paczka nie dotrze lub pojawią się jakiekolwiek problemy, dajcie nam znać jak najszybciej, żebyśmy mogli szybko zareagować.

Bardzo dziękujemy, że zdecydowaliście się poświęcić czas na przetestowanie naszego rozwiązania. Wasze opinie i spostrzeżenia są dla nas niezwykle cenne – to dzięki nim możemy dopracować produkty i dostosować je do realnych potrzeb użytkowników Supli.

W razie pytań lub trudności z konfiguracją – jesteśmy do dyspozycji tutaj na forum, mailowo lub telefonicznie. Chętnie pomożemy.

Pozdrawiamy serdecznie i trzymamy kciuki za udane testy! Zespół Auraton
Albert

Kiedy i za ile będzie można kupić ten zawór? Chcę montować u siebie w najbliższym czasie ;)
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Albert wrote: Wed Apr 09, 2025 10:58 am Kiedy i za ile będzie można kupić ten zawór? Chcę montować u siebie w najbliższym czasie ;)
Zawór jest od dwna w sprzedaży i można znaleść na allegro lub w jakiejś hurtowni.
Ten wątek poświęcony jest na testy współpracy zaworu z Suplą bo jeszcze nie jest OFICJALNIE dodany do boxa.
Dlatego mogę zdarzyć się jeszcze jakieś błedy co wybrani testerzy będą sprawdzać na testach.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Albert

robertklepacki94 wrote: Wed Apr 09, 2025 11:06 am
Albert wrote: Wed Apr 09, 2025 10:58 am Kiedy i za ile będzie można kupić ten zawór? Chcę montować u siebie w najbliższym czasie ;)
Zawór jest od dwna w sprzedaży i można znaleść na allegro lub w jakiejś hurtowni.
Ten wątek poświęcony jest na testy współpracy zaworu z Suplą bo jeszcze nie jest OFICJALNIE dodany do boxa.
Dlatego mogę zdarzyć się jeszcze jakieś błedy co wybrani testerzy będą sprawdzać na testach.
A jasne. Myślałem, że to twór specjalnie dla Supli :lol: a to tylko upgrade 8-)
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

Kurier był, jak zwykle rzucił przez bramę tak daleko w stronę drzwi, jak tylko potrafił i uciekł. Cały FedEx 😔 Całe szczęście, że Auraton solidnie pakuje swoje przesyłki. Wszystko zapakowane w podwójne opakowanie (do tego to akurat już przywykłem), ale ułożenie elementów w wyciętej gąbce zrobiło wrażenie (bardzo pozytywne). Do tego list przypominający, że mam uważać na palce 😉 No to jutro ten co będzie zakładać dostanie do poczytania 😁 Zdjęcia z unboxingu w załącznikach. Jeśli wszystko się uda, to jutro wieczorem będą pierwsze testy.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

Dziękuję za możliwość testowania waszych produktów 😁.
Paczka dziś dotarła do Mnie . To co @Zibi_007 powiedział bardzo ładnie obłożone wszystko w środku gąbką także nie ma prawa się przemieszczać 😀. Może dziś nastąpi montaż 😄 a jak nie to jutro .
I zacznę testowanie - to się w domu będzie działo te krzyki „ nie ma wody , czemu nie leci woda ” 😁😉
O jaki fajny zgrany i mały ten napęd - nie wiem czy na zdjęciu to widać
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
flowerek

Paczka do mnie też dotarła - wszystko jak jak opisali koledzy.

1. w paczce brak instrukcji w szczególności "pod suplę" Ale pobrałem ze strony (choć tam też nie znalazłem instrukcji jak parować z BOX-em supla).
2. po kilku próbach udało sie sparować z BOXem (choć nie przebiega to tak jak w instrukcji...tam np, mowa o tym, że jest najpierw krótkie beeb, następnie ma być dłuższe beep i wtedy należy odsunąć magnes....a u mnie po pierwszym beeb następne było podwójne beep
3. Czujników nie widać bez pośrednio w aplikacji. Trzeba wejść w zawór i tam dopiero pojawiają się "powiązane czujniki"
4. pierwszy test za mną...po zalaniu czujnik popiskuje i po kilku sekundach zawór się zamknął (nie musiałem robić żadnych reguł, zadziałało to automatycznie)
5. w aplikacji przy zaworze wody pojawia się czerwony wykrzyknik. mozna wejść w zawór i zobaczyć który czujnik wywołał zamknięcie
6. apka sama z siebie nie wywołuje powiadomienia - a wydaje się ze to powinno być natywne (zalanie to zalanie...)

ponieważ w zestawie mam 1 czujnik nie demontuję teraz starego zaworu - po testach jak wszystko będzie OK dokupię 2 brakujące czujniki i wówczas wymienię zawór. Ale zawór Auratona umieszczam obok obecnie posiadanego (w docelowym miejscu) a z czujnikiem będę wędrował w różne miejsca w domu - w szczeglności spawdzę zasięg na piętrze (izolacja 2 foliami alu na podłogówce).

sparuję jeszcze bezośrednio ze sobą zawór z czujnikiem i przetestuję działanie "bez prądu"

na ten moment wygląda to baaaardzo obiecująco !!!! :)

AKTUALIZACJA !

1. po wykryciu zalania gdy zawór zamknie się a czujnik nadal jest "zalany" popisuje sobie co chwilę. w app można wybrać otwórz następnie pojawia się monit "...czy napewno..." ale mimo potwierdzenia zawór nie otwiera się !!!
musiałem zabrać czujnik z "zalanego miejsca aby nie wyczuwał już zalania i przestał popiskiwać....dopiero wówczas potwierdzenie monitu zadziałało i zawór otworzył się"
niby logiczne ale...dodałbym tam boldem...otwarcie zaworu będzie możliwe dopiero gdy usuniesz przycznę i czujnik przestanie wykrywać zalanie - czy jakiś podobny komunikat

2. udało się sparować bezpośrednio - działa jak powinno.

3. działa przez strop terriva z podwójną folią aluminiową pod podłogówką !!!!
Last edited by flowerek on Wed Apr 09, 2025 4:23 pm, edited 1 time in total.
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)

Return to “Nowości”