nie bede ci na nic odpowiadal , nie jestes strona, nie jestes zwiazany z zamelem. Kolekcjonuje niewyprane skarpety.Robert Błaszczak wrote: Wed Jul 09, 2025 7:32 pm Odpowiedz mi w takim razie, w jakim celu aktualizujesz aplikacje bankowe? Na pewno wybrałeś najbardziej profesjonalny bank, więc aplikacja w wersji którą zainstalowałeś otwierając tam konto powinna bez problemu działać.
Ps. Nie przypominam sobie żadnej informacji z kilku banków, w których mam konta o aktualizacjach aplikacji. W pewnym momencie - jeśli nie zaktualizujesz apki do najnowszej wersji - dostaniesz w starej apce komunikat, że musisz ją zaktualizować. Przypominam sobie za to wiele aplikacji, gdzie po aktualizacji zmieniała się kolorystyka aplikacji, sposób nawigacji po aplikacji, itp., itd. Też mógłbym powiedzieć, że podpisywałem z bankiem umowę na białe, a teraz mam kolorowe.
Problem z odczytami z licznikow elektrycznych
-
PawelGawel
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Uznajmy, że jestem przedstawicielem tego produktu.PawelGawel wrote: Wed Jul 09, 2025 6:42 pmCo? : )
Nie, tak nie bywa. Nie w profesjonalnych rozwiazaniach .A supla jest profesjonalnym komerycjnym produktem prawda ? Zreszta czy mozemy poczekac na przedstawiciela tego produktu z rozwiazaniem niedzialajacych wykresow ? Chyba nie chcesz mi powiedziec ze jakis Seba poprostu wylaczy sobie jedna funkcje w miejsce drugiej nowszej bez zadnego maila, newslettera czy czegokolwiek skierowanego do klienta ze nagle zmieniaja sie zasady gry i od dzisiaj to co sprzedawalismy w okraglym opakowaniu jest kwadratowe.![]()
Supla to otwarty i społecznościowy projekt udostępniany wszystkim bezpłatnie. Ma również oblicze komercyjne. To nie zmienia faktu, że nikt nie będzie analizował starego kodu i go poprawiał. Coś nie działa to się to poprawia w wersji najnowszej danej linii produktowej, a Supla ma jedną linię. W dzisiejszych czasach nie da się nie aktualizować oprogramowania bez ponoszenia tego konsekwencji. Czy tego chcesz czy nie, rozwiązania chmurowe to naczynie połączone i zawsze jakiś komponent się zmienia.
Jest jednak pewne rozwiązanie. Możesz odnaleźć stare źródła projektu. Postawić własny serwer w wersji sprzed miesięcy lub lat i go nie aktualizować. Oczywiście nie masz gwarancji, że sam smartfon z czasem nie przestanie działać w sposób użyteczny ale Supla lokalnie będzie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
BOYAN
Witam.
Po aktualizacji apki nie mogę połączyć się ze swoim licznikiem.
Oto screeny z chmury
Oto screeny z chmury
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Aplikacja Supla nie ma żadnego wpływu na to czy mew się łączy do sieci i serwera, czy nie.BOYAN wrote: Thu Jul 31, 2025 10:48 am Witam.
Oto screeny z chmury
Sprawdź jak się zachowuje dioda na MEW
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
BOYAN
Świeci na zielono.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Przytrzymaj przycisk config przez około 5-6 s. Dioda powinna zacząć szybko migać. Połącz się wtedy z wifi urządzenia, wejdź na przeglądarce na http://192.168.4.2 i zrób zdjęcie (aby było widać last state).
Jeśli nie będzie reagować na przycisk, to zresetuj zasilanie (trzeba wszystkie 3 fazy wyłączyć na chwilę)
Najlepsze suple dla Twojego domu 
klew wrote: Thu Jul 31, 2025 2:45 pm Przytrzymaj przycisk config przez około 5-6 s. Dioda powinna zacząć szybko migać. Połącz się wtedy z wifi urządzenia, wejdź na przeglądarce na http://192.168.4.2 i zrób zdjęcie (aby było widać last state).
Jeśli nie będzie reagować na przycisk, to zresetuj zasilanie (trzeba wszystkie 3 fazy wyłączyć na chwilę)