Sonoff brama NICE

pzygmunt
Been thanked: 59 times

fubu228 wrote: Fri Feb 28, 2020 9:01 am Moduł jest tak samo "niebezpieczny" jak oryginał nice'a. Dobrze byłoby usłyszeć bardziej merytoryczne uwagi...
Pozatym jest kilkakrotnie tańszy od oryginału. Każdy zrobi jak uważa.
- Kupując Chińczyka składasz się na rozwój Chin, a nie Polski
- Nie ma gwarancji
- Nikt za ten produkt nie bierze odpowiedzialności
- Jak przestanie działać to przestanie działać
- Poszczególne komponenty są niższej jakości. Kondensator 10uF, a kondensator 10uF 10x tańszy to nie ten sam kondensator.
- W przypadku awarii cloud-a w pierwszej kolejności "reanimowane" są urządzenia z certyfikatem Supli (Zamel, Heatpol, Nice, Fakro, Varilight). Za resztę nie bierzemy formalnej odpowiedzialności. Staramy się aby działało... ale.
- Moduł nie ma CE. Jeśli coś Ci uszkodzi to zapomnij o gwarancji jeśli producent osprzętu się o tym dowie. Jeśli coś Ci "spłonie" to zapomnij o ubezpieczeniu jeśli ubezpieczyciel się o tym dowie.
- Moduł może zakłócać piloty. Nikt z tym nic nie będzie zapewnie robił.
- Część zysków ze sprzedaży certyfikowanych modułów przekazywana jest na utrzymanie i rozwój Supli. Dzięki temu zyskują wszyscy.

Jak widzisz cena się z niczego nie bierze :)
Tak czy owak masz wybór :) Typowo komercyjne rozwiązania Ci go nie dadzą.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
MadOnion78

fubu228 wrote: Fri Feb 28, 2020 9:01 am
W DIY masz ten problem, że Kazik polutuje, oddzieli ścieżki w sposób perfekcyjny a Zenek nasmarka cyną, nożem kuchennym "poprzecina" ścieżki i będzie myślał, że jest super.

Ale jeśli priorytetem jest cena to nikt z nas nie przekona użytkowników przeróbek do choćby zastanowienia się :mrgreen:

EDIT:
- W przypadku awarii cloud-a w pierwszej kolejności "reanimowane" są urządzenia z certyfikatem Supli (Zamel, Heatpol, Nice, Fakro, Varilight). Za resztę nie bierzemy formalnej odpowiedzialności. Staramy się aby działało... ale.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I właśnie dlatego u mnie chińszczyzna zasila mało istotne elementy, lampki, czujniki temp. itd.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
fubu228

pzygmunt wrote: Fri Feb 28, 2020 9:27 am
- Kupując Chińczyka składasz się na rozwój Chin, a nie Polski
- Nie ma gwarancji
- Nikt za ten produkt nie bierze odpowiedzialności
- Jak przestanie działać to przestanie działać
- Poszczególne komponenty są niższej jakości. Kondensator 10uF, a kondensator 10uF 10x tańszy to nie ten sam kondensator.
- Moduł nie ma CE. Jeśli coś Ci uszkodzi to zapomnij o gwarancji jeśli producent osprzętu się o tym dowie. Jeśli coś Ci "spłonie" to zapomnij o ubezpieczeniu jeśli ubezpieczyciel się o tym dowie.
- Moduł może zakłócać piloty. Nikt z tym nic nie będzie zapewnie robił.
- Część zysków ze sprzedaży certyfikowanych modułów przekazywana jest na utrzymanie i rozwój Supli. Dzięki temu zyskują wszyscy.

Jak widzisz cena się z niczego nie bierze :)
Tak czy owak masz wybór :) Typowo komercyjne rozwiązania Ci go nie dadzą.
Dzięki za odpowiedź - szczerze, chyba pierwszy i ostatni argument do mnie najbardziej przemawia, ale nie wiedziałem, że są urządzenia naszej produkcji..
Pablo diablo

Ja mam taki problem. ciekawe czy ktoś pomoże ?
miałem przez lata napęd omega taki w promocji z Castoramy, pracował latami podpięty był do niej sonoff z kontaktronem i to wszystko w jednej aplikacji pod Homekita. Z jednej strony napiecie 220 v z drugiej strony bez napięcia do przycisków krok po kroku, wszystko pracowało bez problemów nie musiałem nosić pilotów do bramy.

Napęd padł i wymieniłem go na coś niezawodnego, padło na napęd Nice spido, i teraz jak podpinam sonoffa pod napęd Nice wpinam w zacisk 8- krok po kroku i 5 wspólny. Napęd da sie sterować tak samo z telefonu ale, nie domyka sie brama i gdy jest podpięty do sonoffa nie działają piloty do napędu, wiec tak naprawdę sonoff jest bez użyteczny. Gdy odpinam sonoffa z napedu, wraca wszystko do normy brama sie zamyka jak trzeba, do końca piloty działają

co w tym wypadku zrobić jakieś pomysły?
pzygmunt

Czy pod 8 i 5 masz coś jeszcze podłączone. Jaki soft masz na pokładzie sonffa ? Na wyjściu przekaźnika zmienia się stan chwilę po naciśnięciu czy utrzymuje cały czas ?
Pablo diablo

takie mam ustawienia w EVE versja softu RavenSystem 1.2
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Nie znam tego oprogramowania. Nie odpowiedziałeś na moje pytania.
Pablo diablo

i to
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Nadal to nie odpowiedź na pytania.
Gang

Pablo nie używasz oprogramowania supli, to tak jakbyś na forum Vw pytał dlaczego nie działa Toyota. Kumasz?
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:

Return to “Pomoc”