Ciesz się gniazdkamicies wrote: Thu Nov 15, 2018 11:34 pm Witam, dziś kupiłem 3x te gniazdka, tak sobie wygoglowałem wasze forum, ale nic nie rozumiem o czym piszecieCo daje zmiana softu czy to lutowanie? zainstalowałem apke z google play wszystko śmiga ładnie, nie wiem czemu zmieniacie to oprogramowanie,
Melink z biedronki
-
sdsi
-
wojtas567
Po to żeby sterować wszystko jednym systemem, aplikacją.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
sdsi
Dziękuję Ci za ten wątek.
Mam pytania - proszę Cię o informację:
1. Który dokłądnie soft wgrałeś i z jakimi parametrami flashowania?
2. Czy diody świecą jak w oryginalnym sofcie?
3. Czy da się w tym gniazdku podpiąć czujnik temperatury?
Z pozdrowieniami
-
wojtas567
słynne sonof-y też mają swój soft i aplikację nawet w miarę, może nawet i więcej niż mamy w supli na dzień dzisiejszy ale...
Soft wgrałem swój z pod arduino dostępny tu na forum, modyfikując tylko wyjścia GPIO jak w pierwszym poście co do ledów do tej pory nie potrzebowałem w swoich projektach sterować dodatkowymi ledami które potem świecą w puszkach i zbędnie pobierają prąd.
Jeżeli sporo osób będzie miało te gniazdka to może espablo przygotuje soft z pełnym meni do logowania.
DS lub DHT bez problemu można podłączyć moduł ma sporo wolnych wyjść.
Soft wgrałem swój z pod arduino dostępny tu na forum, modyfikując tylko wyjścia GPIO jak w pierwszym poście co do ledów do tej pory nie potrzebowałem w swoich projektach sterować dodatkowymi ledami które potem świecą w puszkach i zbędnie pobierają prąd.
Jeżeli sporo osób będzie miało te gniazdka to może espablo przygotuje soft z pełnym meni do logowania.
DS lub DHT bez problemu można podłączyć moduł ma sporo wolnych wyjść.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Zybi
Mam już gotowy soft do Melinka z obsługą obu diód, obsługą czujników: DS18B20, DHT22, DHT11 - wybór na stronie konfiguracyjnej, z dostępnymi wszystkimi kanałami oraz obsługą przycisku jako Monostable lub Timer oraz bez efektu "klekotania" przekaźnika przy braku połączenia z serwerem.
Chętnych do testów zapraszam na priv.
Chętnych do testów zapraszam na priv.
-
michael
Mam i ja melinka zasuplowanego 
Troche niewdzieczne to lutowanie, ale tragedii nie ma
Troche niewdzieczne to lutowanie, ale tragedii nie ma
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.