Naped Nice Spin jak podłączyć

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

juras wrote: Sun Feb 16, 2020 6:39 pm Tak zostawiłem, ale myślałem, że po otwarciu pokaże ikonę otwartej bramy a nie otwarta/zamknieta/otwarta/zamknięta... itd
Napęd może dawać taki przerywany sygnał, aby lampką sygnalizacyjna migała.
Moja brama daje taki sygnał w trakcie ruchu bramy, a przy otwartej daje już ciągły sygnał.
Jeśli miganie przeszkadza i nie ma opcji w napędzie, aby dawał stały sygnał, to może jakiś prosty układ elektroniczny mógłby to wygładzić?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

To można byłoby ogarnąć programowo.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
MadOnion78

klew wrote: Sun Feb 16, 2020 7:05 pm Napęd może dawać taki przerywany sygnał, aby lampką sygnalizacyjna migała.
Moja brama daje taki sygnał w trakcie ruchu bramy, a przy otwartej daje już ciągły sygnał.
...
Zapewne jest tak jak piszesz tylko szkoda, że spośród tych opcji w centralce nie uzyskuje się tego co chce użytkownik czyli kontrolka zamkniętej bramy ON - otwartej OFF.
I zaczyna się kombinacja.
A to o czym pisze p. Robert brzmi ciekawie - jednostkowa zmiana programu jest możliwa w SBW?
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
juras

Co ciekawe gdy zmieniłem na rygiel to migała mi ikona po zamknięciu.
Nie mierzyłem miernikiem czy sygnał jest ciagly bo wziąłem to za pewnik a później nie chciało mi się z drabiny zlazic
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Dla niektórych jest to cecha. Dzięki temu wiedzą, że brama jest w ruchu.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

pzygmunt wrote: Sun Feb 16, 2020 8:22 pm Dla niektórych jest to cecha. Dzięki temu wiedzą, że brama jest w ruchu.
Z tego co czytam, to w tym przypadku miganie trwa także przy całkowicie otwartej bramie
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
juras

klew wrote: Sun Feb 16, 2020 8:29 pm Z tego co czytam, to w tym przypadku miganie trwa także przy całkowicie otwartej bramie
Dokładnie. Sam ruch to zaleta ale mruganie po otwarciu już niekoniecznie

Cytan z instrukcji
"Wyjście “lampka sygnalizująca otwartą bramę”
jeśli wyjście „FLASH” jest zaprogramowane jako “lampka sygnalizująca otwartą bramę”, to można podłączyć tam lampkę kontrolna 24V maksymalnie 5W sygnalizującą otwartą bramę. Pozostaje ona zapalona podczas kiedy brama jest otwarta i gaśnie kiedy brama zostanie zamknięta. Podczas manewru lampka miga powoli podczas otwierania, a podczas zamykania miga szybko"

Muszę jeszcze potestowa bo to ustawienie wydaje się być idealnym dla informacji.

Ciekawe czy w Robus 600 też SCA w ust. lampki inf. otwarcie też tak zadziała jak w Spin

EDIT:
Rano jeszcze przetestowalem i nic z tego. Jak mawiaja Rosjanie: praktiku teoriu je*iot.
Caly czas "mryga" ikona z otwartej na zamknieta i tak caly czas po otwarciu bramy. Zamkniecie zatrzymuje ikonke w prawidolej "pozycji" na stale.

Return to “ZAMEL SBW-01”