nowy sonoff basic

akir

Tylko trzeba mu zrobić zworkę jak się używa tx i rx na nc:) ponieważ się nie włączy w tryb pracy
Arek.kandula

Pokażesz kolego w którym miejscu
[email protected]

Arek.kandula
powiedz mi jak ty to wgrałeś do tego nowego sonoff RF 2. Ja już mam zmęczony tak temat że wysiadam, wszystko się wgrywa to sonoff nie startuje. Mowa tutaj o multiboard od espablo. Próbowałem już chyba wszystkiego i za każdym razem nie startuje. Co dziwne mam wsady na komputerze:

SONOFF-SV by @slawek
LAST STATE: WiFi - Connecting...
Firmware: 2.5.5s

i to wchodzi bez problemu za każdym razem. Co robię nie tak ?

O co chodzi z tym
Tylko trzeba mu zrobić zworkę jak się używa tx i rx na nc:) ponieważ się nie włączy w tryb pracy
jak startuje SONOFF-SV by @slawek to tak samo powinien startować Multiboard by espablo.

krew już mnie z tym zalewa. Chyba będę szukał starszych sonoffów :(
miko1282
Has thanked: 1 time

[email protected] wrote: Fri Mar 22, 2019 12:07 am Arek.kandula
powiedz mi jak ty to wgrałeś do tego nowego sonoff RF 2. Ja już mam zmęczony tak temat że wysiadam, wszystko się wgrywa to sonoff nie startuje. Mowa tutaj o multiboard od espablo. Próbowałem już chyba wszystkiego i za każdym razem nie startuje. Co dziwne mam wsady na komputerze:

SONOFF-SV by @slawek
LAST STATE: WiFi - Connecting...
Firmware: 2.5.5s

i to wchodzi bez problemu za każdym razem. Co robię nie tak ?

O co chodzi z tym
jak startuje SONOFF-SV by @slawek to tak samo powinien startować Multiboard by espablo.

krew już mnie z tym zalewa. Chyba będę szukał starszych sonoffów :(
Masz dobrze pobrany multiboard? Czasami się to zdarzało. Poszukaj starszej wersji jeśli nic to nie da odezwij się do mnie na priv ;)
Arek.kandula

Miko ja potrzebuję wgrać soft do sonoffa SV przerobionego do bramy garażowe.masz coś takiego
miko1282
Has thanked: 1 time

Spróbuj wgrać incan easy i tam ustawić odpowiednie gpio, jak wrócę do domu to spojrzę a tam nie są takie same wyprowadzeniami jak w sonoff Basic ?
Robo-tech

[email protected] wrote: Fri Mar 22, 2019 12:07 am Arek.kandula
powiedz mi jak ty to wgrałeś do tego nowego sonoff RF 2. Ja już mam zmęczony tak temat że wysiadam, wszystko się wgrywa to sonoff nie startuje. Mowa tutaj o multiboard od espablo. Próbowałem już chyba wszystkiego i za każdym razem nie startuje. Co dziwne mam wsady na komputerze: ... ... .. .
Czy wgrywasz w trybie DOUT ?? i czego używasz EspFlasher czy Esptool.py ? Przez esptool wrzucaj - i nie ma siły aby nie działało:

esptool.py --port COMXXX --baud 115200 write_flash -fs 1MB -fm dout 0x00000 multiboard\multiboard_1024_dout_eagle.flash.bin 0x40000 multiboard\multiboard_1024_dout_eagle.irom0text.bin

Oczywiście własny COM i ścieżka do binarek. Oczywiście wcześniej robisz esptool.py --port COMXX erase_flash - nie trzeba wgrywać żadnych blank. Erase wyczyści ci wszystko.

GPIO 14 wygląda jak na foto w załączniku - niestety można łatwo uszkodzić urządzenie. Tutaj dałem rade jako tako ale ogólnie to najlepiej stosować pastę lutowniczą (akurat się skończyła).

Nowy Basic posiada natomiast od spodu dobrze wyprowadzony IO2 i tutaj trzeba pokusić się o nowy soft z wyprowadzeniem do kontaktronów albo któryś TX/RX pin. Aktualnie do I02 można bez problemu podłączyć czujnik temperatury/ i inne z tym, ze w Multiboard trzeba wybrać płytkę S26 nie BASIC :) Mam ochotę coś wymodzić tylko teraz trochę brak czasu :/

Jak wykonać wersję bezpotencjałową opisywałem tutaj (ostatni post):

https://www.smartnydom.pl/forum/zglasza ... owy-model/
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Abaddon

Witam,
Temat coś ucichł...
Coś nowego z temacie sonoff Basic R3?
Jakiś soft, podłączenie ds18b20?
Xoggo

Abaddon wrote: Mon Mar 16, 2020 6:31 pm Coś nowego z temacie sonoff Basic R3?
Jakiś soft, podłączenie ds18b20?
Mi się udało uruchomić na inCan-Easy (viewtopic.php?f=8&t=6382).

Return to “Pomoc”